Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Με αφορμή μου μια ανάρτηση σχετικά με το λιμανάκι "Λίμνη" της πόλης μας, ο παλιός δήμαρχος Καστελίου Κισάμου κ. Σχετάκης και γνώστης των πραγμάτων έγραψε ένα σχόλιο που δεν θα ήθελα να περάσει απαρατήρητο, όχι οτι η οι δημοτικές αρχές μετά απο αυτόν δεν γνωρίζουν την κατάσταση, όσο το πως τελειώνει....
"Με την θάλασσα (λίμνη, λιμάνι κλπ) πρέπει να αξιολογηθούν να ιεραρχηθούν και να διεκδικηθούν συστηματικά στη διάρκεια του χρόνου (έργα) και τα καταγράφω:
 Έχουμε λοιπόν :
1) Αποπεράτωση λιμανιού (Καβονήσι)
2) Μαρίνα (αλλαγή χωροθέτησης κλπ) 
3) Ψαρολίμανο (βελτιώσεις)
4) Προβλήτα Τελωνείου και επέκταση του έργου ανάπλασης εντός σχεδίου μέχρι Μαύρο Μόλο και Γήπεδό
5) Έργο ανάπλασης της εκτός σχεδίου παραλιακής ζώνης από Νωπηγεια μέχρι Βιγλιά.
6) Διάβρωση ακτών κόλπου Κισάμου.
Δεν ξέρω αν ακούει το Λιμενικό Ταμείο αλλά και παλιά δεν άκουγε...αρχικά."
Σε μια περιοχή σαν την δική μας που εκτός των άλλων έχει (είχε) και την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας των παραδείσων μας Μπάλος - Φαλάσαρνα-Γραμβούσα, την σύνδεση με τα νησιά Κύθηρα, Αντικύθηρα και Πελοπόννησο θα περιμέναμε να έχουμε και τα ανάλογα έργα ώστε να στηρίξουμε τον τουρισμό μας, αντίθετα όπως αναφέρει και ο πρώην Δήμαρχος, τα έργα είναι σε αναμονή και στασιμότητα και μάλιστα υπολογίζω οτι απο εποχής του έχουμε να ακουμπήσουμε κάποια απο αυτά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και αυτά με μπαλώματα.
Δεν θα σχολιάσω τις φωτογραφίες ούτε θα ψάξω για παλαιότερες απλά αυτές είχα πρόχειρες στον υπολογιστή μου.
- Δημαρχεία Σταθάκη και υποσχέσεις για έργα στο Λιμάνι Καβονησίου, απο τον υπουργό Σταθάκη.
- Δημαρχεία Μυλωνάκη, ο νέος υπεύθυνος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων στην Κίσαμο κ. Ζερβός ήρθε για να δει αν χρειαζόμαστε έργα.
Ας ελπίσουμε οτι κάτι θα γίνει απο φέτος και μετά.... γιατί ως τώρα τρώγαμε υποσχέσεις και μάλιστα "σκέτες" που μας έπεφταν βαριές στο στομάχι της ανάπτυξης.
Υ.Σ Να μην ξεχάσω οτι ούτε και τώρα έχουμε εκπρόσωπο στο Λιμενικό Ταμείο του Νομού, πράγμα ανήκουστο και πρωτοφανές, όταν έχουμε το δεύτερο στην τάξη λιμάνι στο Νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: