Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ....

Μετά το δημοσίευμα του blog σχετικά με κάτι τηλεφωνήματα της Τουριστικής αστυνομίας και το ενδεχόμενο να δεχτούμε πρόσφυγες και μετανάστες τον χειμώνα στα ξενοδοχεία της περιοχής, η Ένωση Ξενοδόχων Κισάμου έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.
-Από χθες έχουμε ενημερωθεί για κάποια τηλεφωνήματα εκ μέρους της τουριστικής αστυνομίας προς ξενοδόχους της περιοχής, σχετικά με αίτημα φιλοξενίας μεταναστών. Όπως ενημερωθήκαμε από τους ξενοδόχους που ρωτήθηκαν, η συγκεκριμένη φιλοξενία αφορά τη χειμερινή περίοδο και θα υπάρχει κάποια αμοιβή ανά άτομο.
Επειδή ενδεχομένως θα έχουν ερωτηθεί και άλλοι ξενοδόχοι ή επαγγελματίες του χώρου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής 
Έως τώρα δεν έχει προκύψει κάποια επίσημη ενημέρωση ή αίτημα από την πολιτεία ή τον δήμο.
Περιμένουμε ανακοίνωση από τον σύλλογο ξενοδόχων Χανίων.
Σαν ένωση είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο κάθε ιδιοκτήτης καταλύματος, ανεξάρτητα αν θα πληρωθεί και πότε, δε θα μπορεί να εξασφαλίσει την έγκαιρη αποχώρηση των προσωρινών ενοίκων πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου και επιπλέον, θα πρέπει να συνυπολογίσει και ενδεχόμενες ζημιές που θα προκύψουν στο κατάλυμα. 
Μία τέτοια ενέργεια από μέρους της πολιτείας, θα πρέπει να συνοδεύεται με ένα οργανωμένο πλάνο διαχείρισης αυτών των ανθρώπων. Μία προσωρινή εγκατάσταση σε τυχαία καταλύματα, το πιθανότερο είναι να συμβάλει σε μία υποβάθμιση της περιοχής, σε μία περίοδο μάλιστα που ήδη υπάρχει μία κάμψη του τουριστικού προϊόντος. 
Σε αναμονή περαιτέρω εξελίξεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: