Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΧΑΙΡΕΘΙΑΝΑ

Χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα Χαιρεθιανά, παρουσία του Δημάρχου Κισσάμου κ. Μυλωνάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κονταξάκη, της Περιφερειακού Συμβούλου κας Μαλανδράκη, του πρώην Δημάρχου κ. Σχετάκη, του τέως Δημάρχου κ. Σταθάκη, του Αντιδημάρχου Πλατανιά κ. Μαλακωνάκη, των Αντιδημάρχων Κισσάμου κ. Μαυροδημητρακη- κ. Χαχλάκη και πλήθους κόσμου, εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για αυτούς που θυσιάστηκαν για την  Ειρήνη και Ελευθερία στη Μάχη καταλήψεως των Χαιρεθιανών στις 28 Σεπτεμβρίου 1944.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χαιρεθιανών κ. Θεοδωρογλάκη Γεώργιο και ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον καθηγητή θεολόγο-συγγραφέα πατήρ Στυλιανό Θεοδωρογλάκη.
Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν 4 ποιήματα από μαθήτριες του χωριού, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη μπάντα του δήμου μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων προσφορά της τοπικής κοινότητας.
Εκ του Δήμου


Δεν υπάρχουν σχόλια: