Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Πέρασαν και τα Χανιώτικα Νέα από την Κίσαμο και έβγαλαν φωτογραφίες από το στάδιο, το δημοτικό στάδιο που ακόμα και σήμερα που κουβεντιάζουμε, κανένας μα κανένας δεν ξέρει πότε θα μπει ο εργολάβος να ξεκινήσει το ξήλωμα και την αντικατάσταση του ταρτάν. 
Συνέντευξη στην εφημερίδα έδωσαν η πρόεδρος του ΑΟΚ κ. Μπικάκη και ο νεοεκλεγείς αντιδήμαρχος του Δήμου Κισάμου, υπεύθυνος για θέματα νεολαίας και αθλητισμού, Γιάννης Κελαιδής. 
Τι είπαν; Τα γνωστά... η Μαρία Μπικάκη για τις ευθύνες όχι του μηχανικού του έργου, αλλά εκείνου που εκτέλεσε το τελευταίο κομμάτι, το ταρτάν δηλαδή, αλλά και την χρόνια αδιαφορία των εκλεγμένων μας που άφησαν το γήπεδο να ρημάξει. 
Ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος φυσικά είπε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να γίνει το στάδιο ξανά χώρος άθλησης και όχι αυτό που αντικρίζουμε σήμερα...
- Το blog να θυμίσει ότι το στάδιο άρχισε να ρημάζει από την στιγμή που ο μόνος διορισμένος σε αυτό, ο Μανώλης Καρεφυλάκης έφυγε με σύνταξη.. όσο καιρό ήταν εκεί όλο και κάτι διόρθωνε, όλο και κάτι φρόντιζε, όλο και κάτι έκανε... από τότε που ορφάνεψε η θέση, ούτε ο δήμος έκανε καμιά προσπάθεια αντικατάστασης του έστω και με 8μηνίτες (ο Μπάλος και το Ελαφονήσι μας έφαγαν), αλλά ούτε και τα σωματεία έκαναν νύξη επί του θέματος... τους ενδιέφεραν άλλα.
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε...μάλιστα από την στιγμή της αποχώρησης του μοναδικού ανθρώπου που ενδιαφερόταν για το στάδιο, έκλεισε και η καντίνα του γηπέδου, που κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί σε κάποιον που ενδιαφερόταν (ξέρω πάνω από 4-5 άτομα που την ήθελαν) για να υπάρξει έστω και κάποιος υπεύθυνος τις ώρες που οι προπονητές και αθλητές δεν βρίσκονται εκεί, αλλά και να κλείνει το παντέρημο.
Με απλά λόγια.... τα βλέπαμε ότι ερχόντουσαν τα κακά μαντάτα και μεις σφυρίζαμε αδιάφορα περιμένοντας τον Μεσσία...ένας Μεσσίας που δεν μπορεί πλέον να δώσει πάνω από 1.000.000Ε, τόσο στοιχίζουν τα ρημαγμένα, σύμφωνα με πρώην μηχανικό του δήμου.
Καλό κουράγιο στην Νέα δημοτική αρχή και επιτέλους ας καθίσει κάτω να καταγράψει την περιουσία της, που και λίγη είναι αλλά και θρουλά από αδιαφορία.
Πρώτο βήμα θα έπρεπε να ήταν ο υπεύθυνος σταδίου και δεν μιλάω για αντιδήμαρχο, αλλά για κάποιον που να μπορεί να το κλείνει να το ανοίγει, να καταγράψει και να προφυλάσσει ότι απόμεινε από το στάδιο... δεν έχουμε άλλο κι αν το χάσουμε και αυτό θα μας κλαίνε και οι ρέγγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: