Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Τα θέματα των σχολείων είναι από τα σπουδαιότερα στην Κίσαμο και με χρόνια προβλήματα σχεδόν όλα. Μάλιστα δεν είναι ώρα να αναλύσουμε ποιο σχολείο έχει τις περισσότερες ανάγκες, ούτε είναι ώρα να προσπαθούμε, μετά που άνοιξαν τα σχολεία να δούμε τι λείπει ή ποιες ελλείψεις είναι πιο σημαντικές. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να μεριμνά και να φτιάχνει, είναι η υποχρέωση του και θα έλεγα η σπουδαιότερη. Από την άλλη οι σύλλογοι γονέων είναι οι καθ΄ αυτοί ενδιαφερόμενοι μιας και τα δικά τους παιδιά μπαινοβγαίνουν σε ακατάλληλα και ετοιμόρροπα ή όπως αλλιώς λέγονται αυτά τα σχολεία (στον Δραπανιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ από το 2004) και δικαιολογημένα αγωνιούν.
Αυτή η συνάντηση χθες στο Δημαρχείο θύμιζε διαδήλωση αν και είχε ενημερωθεί και ο Δήμος και οι γονείς με ανακοινώσεις στον Τύπο...
"ENΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Αγαπητοί γονείς.
Την Πέμπτη 19/9/2019 κ ώρα 7.00 μμ στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο μετά από αίτημα μας με θέμα "προβλήματα στις σχολικές υποδομές του Δήμου μας". Έχουν ενημερωθεί και προσκαλεστεί και εκπρόσωποι των Δ.Σ. των σχολείων. Επίσης μπορούν να παρευρεθούν και άλλοι γονείς αν το επιθυμούν."
Φυσικά μια αίθουσα 3Χ4 δεν χωράει όχι τους γονείς ούτε καν τα προεδρεία των συλλόγων γονέων από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, που είναι πάνω από 50 άτομα... φανταστείτε να ερχόντουσαν και περισσότεροι γονείς...  Απαράδεκτη η κατάσταση όπως την βλέπουμε στις φωτογραφίες.
Στο Δημαρχείο Κισάμου υπάρχουν αίθουσες αλλά και χώρος εκδηλώσεων που θα μπορούσε να γίνει, αλλά παρά την απαίτηση των γονέων η κουβέντα συνεχίστηκε στο γραφείο του Δημάρχου. 
Φυσικά απών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που ενδεχομένως να είχε άλλη ασχολία, αλλά σε ένα θέμα που έχει προηγηθεί πρόσκληση και αποδοχή πρόσκλησης όλοι πρέπει να ήταν εκεί...έκτος αν το ηγετικό ρόλο έχει αναλάβει ο ..εντεταμένος σύμβουλος. 
Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια καταγραφή των προβλημάτων από τους συλλόγους και όχι από τον Δήμο στα σχολεία και μετά να γίνει μια ανοικτή συγκέντρωση γονέων -Δήμου,  σε χώρους που θα ακούνε όλοι που θα βλέπει ο ένας τον άλλο στα μάτια και όχι κουβέντες τεθλασμένης ευθείας.
Λυπηρό πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση των σχολείων στην Κίσαμο και εν γένει των μαθητών, λυπηρό να δεχόμαστε μόνο υποσχέσεις και να μην υπάρχει βελτίωση χώρων και συνθηκών δεκαετίες τώρα. Για 50.000Ε κάποια παιδιά θα κάνουν με ομπρέλες μάθημα τον χειμώνα, για 2.000.000 Ε που τα σπαταλάμε για αναπλάσεις θα μπορούσαμε να φτιάχναμε τα Λύκεια...
Τελικά όλα στον βωμό του πολιτικού παιχνιδιού; Αμαρτία είναι!!

Υ.Σ  Οι γονείς αναπτύσσουν σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που πάνε τα παιδιού τους, αυτό βοηθά όλους ..κάτι παρόμοιο ζητά και ο γονιός απο τον Δήμο...εγγυήσεις και όχι κουβέντες θα δούμε!!!
Υ.Σ Ο υπουργός που πέρασε τις προάλλες απο την Κίσαμο και είδε τα χάλια του σχολείου τι θα κάνει; Θα δώσει παραγγελιά ή απλά πέρασε και είδε όπως συμβαίνει χρόνια τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: