Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρόσκοποι και Λυκόπουλα κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το 1965, με αρχηγό στην αγέλη των Λυκόπουλων την Ειρήνη Σαββάκη, στους προσκόπους τον πρέσβη Ροδουσάκη Κυριάκο.
Με την βοήθεια του Χάριλαου Καπή αλλά και του δασκάλου Μουντάκη και της Ευτυχίας Δεσποτάκη, μάθαμε σχεδόν όλα τα ονόματα.. Λείπουν τα ονόματα 5 προσκόπων..
1. Χριστίνα Ροδουσάκη 2. Λίζα Τζωρτζίνη 3. Νίκος Τριποδάκης 4. Γιάννης Μαρής  5. Ψωματάκης Παναγιώτης  6. Σπύρος Μυλωνάκης 7. Μάκης Βερυκάκης 8. Γιάννης Καπής, 9.Σπύρος Πατερομιχελάκης. 10. Ξηρουχάκης 11. Χρήστος Κουφογιαννάκης. 12. Χαρίλαος Καπής, 13. Γιώργος Αντωνομανωλάκης, 14. Γιάννης Φραγκεδάκης 15.; 16. Κοκκινάκης 17. Τσιχλάκης Λάκης 18. Κυριάκος Ροδουσάκης 19. Καμηλάκης Γιάννης 20.Δασκαλάκης Αρ. 21. Σαββάκη Ειρήνη 22. Μαρεντάκης Αντώνης 23. Αννουσάκης Γιάννης 24. Δερουκάκης Νότης 25. ο καθηγητής Ξανθινάκης Αντώνης 26. η νηπιαγωγός Κική Τζωρτζίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: