Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ

Μια γενναία απόφαση πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή σχετικά με τον δρόμο που αρχίζει από το τέλος της Σκαλίδη ως και την νέα πλατεία Ειρηναίου. Είναι μονόδρομος ή όχι η Εφέδρων Πολεμιστών...αν όχι τότε ας αφαιρέσουμε τα σήματα που το δηλώνουν, αν ναι ας το εφαρμόσουμε. 
Το καθημερινό χάλι το έχουμε δει όλοι μας, αφού πλέον και οι ξένοι παραβιάζουν το απαγορεύεται...μάλιστα δίχως σήμανση μοιάζει σαν να τους αναγκάζουμε. 
Από την άλλη είναι νωρίς να κουβεντιάζουμε για συγκοινωνιολόγους, μιας και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε οι αποφάσεις ως και σήμερα για το πως θέλει την πόλη μας η νέα δημοτική αρχή αργούν ... ούτε καν έχουν εκδηλωθεί οι προθέσεις της.
Πάντως ας αρχίσει να κάνει τις πρώτες της αλλαγές, μιας και ξέρει όσο καμιά άλλη τα προβλήματα της πόλης, απόφαση χρειάζεται....
Πριν από 5 χρόνια ενώ είχε αποφασίσει να κάνει μονόδρομους τους κάθετους της Ηρώων Πολυτεχνείου ούτε το τόλμησε έως ότου ήρθε η δημοτική αρχή Σταθάκη και το έκανε... δεν υπάρχει χρόνος και τα προβλήματα μικρά ή μεγάλα πρέπει να λυθούν. Εξάλλου το πλάνο ήταν και είναι γνωστό της πόλης και πως πρέπει να κινηθούν οι νεοεκλεγμένοι μας.
Δεν υπάρχουν μέρες για χάσιμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: