Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μας καθαρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα είναι εμφανής και αυτό φαίνεται και από τις ανακοινώσεις της, αλλά και από την υπερπροσπάθεια που καταβάλει να καθαρίσει τις περιοχές που είχαμε κάνει χωματερές τα τελευταία χρόνια. Ήδη καθάρισε τις περιοχές που χθες είχε ανεβάσει φωτογραφίες, δείχνοντας μας τι έχουμε κάνει...ειδικά κάτω από γέφυρες και ποταμούς. Στην πόλη μέσα φυσικά η κατάσταση είναι στα ίδια επίπεδα και αυτό οφείλεται κατά πολύ σε μας, στην αδιαφορία και στην παιδεία μας. Μπορεί να βλέπουμε τους κάδους γεμάτους αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τα πετάξουμε τα σκουπίδια εκεί... μπορεί να υπάρχει άλλος κάδος στα 200 μέτρα άδειος εμάς όμως ο σκοπός μας είναι να τα πετάξουμε εκεί... αν δεν χωράνε μέσα απ΄έξω, οι υπηρέτες θα τα μαζέψουν.
Λύση κύριε αντιδήμαρχε επειδή γίναμε πολλοί και ο τουρισμός καλά κρατά να ξανασχεδιαστούν τα σημεία που θα τοποθετηθούν κάδοι κι ας είναι ένας παραπάνω από αυτούς που υπολογίζατε.
Ειδικά η Δευτέρα είναι μια μαρτυρική μέρα και για τα μάτια μας αλλά και για τους εργάτες καθαριότητας αντικρίζοντας τέτοια χάλια όπως στην φωτογραφία.
Ανασχεδιασμός των σημείων ειδικά της παλιάς πόλης που μένουν και κάποιοι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που δυσκολεύονται στις μεγάλες αποστάσεις...και μιας και έμαθα ότι σύντομα θα επισκεφτείτε επίσημα και τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα καλό είναι να του ζητήσετε αυτά που θέλετε, αλλά βάλτε στις απαιτήσεις σας και το μικρό απορριμματοφόρο..χρήσιμο και αναγκαίο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όσο για μας -δεν στρώνουμε εύκολα εκτός κι αν μας αγγίξεις την τσέπη- πρόστιμα...τότε θα δεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: