Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΠΟΤΕ

2 Ιουνίου 1981 επείγον ανακοίνωση του Δήμου Καστελίου Κισάμου.
Ξεκινάω απο το τέλος προς την αρχή του εγγράφου.
Ο Δήμαρχος Καστελίου Κισάμου κ. Σχετάκης σας καλεί το Σάββατο 6 Ιουνίου στο ενοριακό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνα σε δημόσια συζήτηση στις 8 το βράδυ για να κουβεντιάσουμε για το Καστέλι, να θέσετε τα ερωτήματα σας, τα παράπονα σας, τις ιδέες σας και να κοιτάξουμε όλοι μαζί να διορθώσουμε ότι διορθώνεται...
Στην μέση ...
Πρόστιμο 100 δρχ μηνιαίως το τετραγωνικό σε όσους αφήνουν οικοδομικά υλικά εντός σχεδίου πόλης στο δρόμο και 50 δρχ στα εκτός σχεδίου πόλης.
Στην κορφή...
Ενοικίαση πεζοδρομίου 350 δρχ το τετραγωνικό μέτρο σε όσους καταλαμβάνουν πεζοδρόμιο ή δρόμο....ετησίως

Άντε τώρα να βγάλεις τέτοια ανακοίνωση... αντέχεις -δεν αντέχεις για δυο μέρες σαν δήμαρχος. Αλλάξανε οι εποχές, αλλάξανε οι καταστάσεις και η ανέχεια έγινε συνήθεια, έγινε δικαίωμα και ούτω κάθε εξής. Βέβαια μια πόλη για να λειτουργήσει χρειάζεται όλα αυτά ..που ομολογουμένως σε άλλες πόλεις εφαρμόζονται.. εδώ απλά τα προσπερνάμε γιατί έγινε συνήθεια με την αδιαφορία μας.
Πάντως εύχομαι η νέα δημοτική αρχή να αρχίσει να εφαρμόζει όλα αυτά που κατηγορούσε την προηγούμενη, απο τώρα.... και όχι απο του χρόνου. Φυσικά αναφέρομαι σε προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα της Σκαλίδη που παρά την αλλαγή της δημοτικής αρχής η κατάσταση παραμένει ως έχει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: