Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Έγινε χθες το μεσημέρι προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη με την νεοϊδρυθείσα Ομάδα Φιλόζωων Κισάμου και τις πρωτεργάτισσες Άρτεμις Δαμασκινού και Χριστίνα Boose. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Μπομπολάκη, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κελαιδής εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.
Να τι έγραψε στην σελίδα της η κ. Μπομπολάκη για τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση:

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα φιλικό και γόνιμο ,συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα συστηματικών και συνεχών στειρώσεων ενώ ήδη "τρέχει" πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών του Δήμου, συζητήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα παραχώρησης χώρου εκ μέρους του Δήμου, ώστε να γίνονται στειρώσεις και από εθελοντές κτηνιάτρους.
Συζητήθηκε ιδιαίτερα η σημασία της πρόληψης και συναποφασίστηκαν δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών αλλά και των μαθητών με τα προγράμματα της Ομοσπονδίας.
Ενημερώθηκαν τα μέρη ότι υπάρχει κονδύλι σίτισης των αδέσποτων ενώ ο Δήμος θα κάνει ευρύ κάλεσμα εθελοντών πολιτών που θα συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια.
Τέλος οι φιλοζωικοί φορείς τόνισαν τον κομβικό ρόλο του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου στον έλεγχο ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς για την σήμανση και καταγραφή των κατοικιδίων τους καθώς και στον έλεγχο των συνθηκών που διαβιώνουν αυτά, ώστε να εκλείψουν οι θλιβερές εικόνες με τα βαρελόσκυλα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: