Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Κισάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Χανίων σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2019 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. 
Είμαστε αντίθετοι με αυτές τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας για την  μη έγκριση έντεκα (11) τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού μας.  Η ενέργεια αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά σε αριθμό τα τμήματα των σχολείων και αυτό με τη σειρά του την αύξηση του αριθμού των μαθητών μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα την ελλιπή εκπαίδευση των μαθητών. Επιπλέον με την μη έγκριση των τμημάτων (για το ΕΠΑΛ Κισάμου: Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Πληροφορικής στη Β τάξη, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Γ΄, ΕΠΑΛ Βρυσών: τμήμα πληροφορικής Β΄ κ Γ΄ τάξη, Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων : Μηχανολογία, Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός υδραυλικών εγκαταστάσεων και φυσικού αερίου), οι μαθητές θα αναγκάζονται να επιλέγουν ειδικότητα που δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις τους και θα φοιτήσουν σε μια ειδικότητα που δεν είναι στην πραγματικότητα της επιλογής τους, ενώ κάποιοι άλλοι θα  αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα ΕΠΑΛ του νομού μας με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας δεδομένης και της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας. 
  Εμείς θέλουμε και θα απαιτήσουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας. Και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το μέλλον τους. 
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Γεώργιος Μυλωνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: