Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ.... ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ

Όταν ήταν δήμαρχος ο Γιάννης ο Κουφάκης δεντροφυτεύτηκε όλη η Ηρώων Πολυτεχνείου. Βέβαια με την πάροδο του χρόνου οι καταστηματάρχες νόμιζαν ότι το δεντράκι που φυτεύτηκε στο πεζοδρόμιο τους άνηκε και επειδή όσο μεγάλωνε τους έκρυβε την αυτοσχέδια ταμπέλα του καταστήματος τους, αποφάσισαν ή καλύτερα σκαρφίστηκαν χίλιους τρόπους για να τα κόψουν. Έμειναν τελικά οι λάκκοι.
Για τον μεγάλος φίκο στην πλατεία Τζανακάκη που περίεργα και απότομα ξεράθηκε την ιστορία την θυμάστε.
Οι πελώριες λεύκες στην πλατεία Κατράκη έκρινε ο μελετητής ότι δεν ταίριαζαν στο μεγαλείο ενός Μάνου και αποφάσισε να τις κόψει και να βάλει ελιές, συν ένα κουτί τεραστίων διαστάσεων του ΟΤΕ.. και 4 σκουπιδοτενεκέδες.... ομορφιά.   
Στη πλατεία του Δημαρχείου που λίαν συντόμως θα την μετονομάσουν σε Ειρηναίου, έκρινε πάλι ο μελετητής σωστό να κόψει τα καταπράσινα δέντρα πολλών δεκαετιών για να βάλει ο,τι έβαλε, δέντρα αφρικάνικα.. κατά εκεί μεριά πάμε σίγουρα. Η δροσιά της πλατείας έγινε έρημος.  
Φυσικά για να φτιάξει και να δέσει περισσότερο το ντεκόρ προστέθηκαν και 5-6 κάδοι σκουπιδιών  ανοικτοί στους καιρούς για να δείξουμε την ανάπτυξη.   
Η υποβάθμιση τελικά σε κάθε γωνιά της πόλης σε όλο της το μεγαλείο. 
 Το δέντρο είναι ζωή, είναι αέρας, είναι ανάσα, ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή από τον Σεπτέμβριο θα ξεφύγει λίγο από αυτήν την κατάσταση και θα αποφασίσει μια γερή δενδροφύτευση στην πόλη, στις πλατείες, στα πεζοδρόμια της (να φτιάξει πρώτα βέβαια και πεζοδρόμια), με δένδρα που θα δώσουν λίγο χρώμα στην άχαρη πόλη μας.
  Με εκτίμηση οι Φίλοι του πράσινου.

Σχόλιο blog: Αν και η επιστολή είναι ανώνυμη δεν θίγει κανένα και την δημοσιεύω, φυσικά λέει μια μεγάλη αλήθεια για την πόλη μας, και για μας... όμως αυτή η ομάδα "Φίλοι του πράσινου" θα ήταν ευτύχημα να συσταθεί, να πάρει σάρκα και οστά και να μας κάνει την ζωή .......ποιο πράσινη. Ευχή όλων.
Να μην ξεχάσετε ότι ήδη από τις 40 αλμυρίδες του γηπέδου έμεινα 15... δεν θα τις αντικαταστήσουν ποτέ...και κάθε χρόνο κάθε χειμώνα θα χάνετε και από μια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: