Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΒΛΑΤΟΣ 2019

Ο Μάρτιν είναι ένας φίλος από τα παλιά, ζει στο Βλάτος και μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής και τους κατοίκους του, κατάφεραν να αλλάξουν τα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του μικρού αυτού αλλά πανέμορφου χωριού.
Είναι Ολλανδός αλλά αισθάνεται Έλληνας...και έχει μεράκι και πολύ θέληση, δεν του λείπουν οι ιδέες, έτσι με την βοήθεια του συλλόγου Νέοι Ορίζοντες και του άξιου προέδρου του Γ. Μακράκη, εκτός από την δημιουργία και λειτουργία του μικρού σχολικού Μουσείου, την αναπαλαίωση της παλιάς ανεγκαινίαστης εκκλησίας της Υπαπαντής, και την δημιουργία κάθε Κυριακή για φέτος, υπέροχων μουσικών βραδιών (Αρετή Καμηλάκη 25 Αυγούστου) .. ετοιμάζουν και παιδική χαρά. 
Το Βλάτος είναι παράδεισος για τους περιπατητές και οι διαδρομές πολλές.. έτσι όλοι χειμώνα καλοκαίρι μπορείτε να συνδυάσετε την βόλτα σας με υπέροχο φαγητό αλλά και μουσικές βραδιές.  
Τα Πλατάνια, η Μηλιά, τα παλιά αρχοντικά, οι πολλές παλιές εκκλησίες, αλλά ιδιαίτερα ξαναλέω.. οι φυσιολατρικές διαδρομές, ανάμεσα σε αιωνόβιες καστανιές και κουμαριές κάνουν το Βλάτος ιδιαίτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: