Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΓΙΟΡΤΕΣ ΡΟΚΚΑΣ 2013-2018

2013....1η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
2.500 κόσμος στο Τρουλί της Ρόκκας βρέθηκε χθες για να απολαύσει πανσέληνο και Ρεμπούτσικα...το αποτέλεσμα μαγεία. Άρτια η διοργάνωση από κάθε άποψη, παρόλο που ο κόσμος ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.
Μπράβο λοιπόν στον Παναγιώτη Σημανδηράκη που είχε την ιδέα, σε αυτόν αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια .... σε αυτόν και στον Ευτύχη Παπαδάκη που κατόρθωσαν σε 15 μόλις μέρες να κάνουν το ακατόρθωτο...να διαμορφώσουν ένα βοσκότοπο σε επισκέψιμο χώρο αλλά και το σπουδαιότερο να αναδείξουν τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο.... στο χωριό τους.
2014... 2η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
Μια μοναδική μουσική βραδιά με μελωδίες των Bach, Piazzolla, Χατζιδάκι κ.ά. από οκτώ βιολιά, τρεις βιόλες, δύο βιολοντσέλα και ένα κοντραμπάσο που αποτελούν την Ορχήστρα Εγχόρδων “ΑΣΟΝιέτα”, κοντά στα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου της “Rocca”  με θέα το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου..... και το φαράγγι της Ρόκκας απόλαυσαν 3.000 θεατές. Συγχαρητήρια!!
2015...3η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
Ο Μίλτος Λογιάδης έπαιξε πιάνο, ο Χρήστος Ζερμπίνος ακορντεόν και τραγούδησαν η Έλενα Παπανικολάου και ο Βασίλης Γισδάκης...  2.500 κόσμος απόλαυσαν στην πλαγιά του λόφου μία πολύ όμορφη συναυλία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας.
2016... 4η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
Στο "Φως του φεγγαριού" ... το αδιαχώρητο στην Ρόκκα υπέροχη βραδιά με την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης 3.000 κόσμος απόλαυσε φεγγαράδα και τους 140 συντελεστές μιας ακόμη άψογης διοργάνωσης. Ο στόχος να καθιερωθεί η εκδήλωση ως δράση με διάρκεια, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα σε παιδιά και νέους ανθρώπους ν’ ασχοληθούν με τις τέχνες έχει πλέον επιτευχθεί.
2017.... Γιορτές Ρόκκας
Χιλιάδες κόσμου απόλαυσε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και τις άριες της υψιφώνου Μυρτώ Παπαθανασίου και του βαθύφωνου Χριστόφορου Σταμπόγλη συνοδευόμενοι απο την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.
- Να ΄σαι καλά Παναγιώτη αλλά και όσοι εργάστηκαν απο τα χωριά Κερά και Ρόκκα για να έχει ο τόπος μας αυτές τις υψηλού επιπέδου γιορτές.
2018.... Γιορτές Ρόκκας
Οι Γιορτές Ρόκκας αποτελούν πλέον μια συνάντηση της κοινωνίας και του πολιτισμού στα χωριά Ρόκκας και Κεράς. Μια γιορτή των τεχνών και των επιστημών που διοργανώνεται από τους ίδιους τους κατοίκους της και προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η φιλοσοφία της εκδήλωσης ήταν να φέρει σε επαφή την ακατέργαστη ομορφιά της τοπικής κοινωνίας με την υψηλότερη έκφραση τέχνης τα κατάφερε... 8.000 άτομα παρακολούθησαν τις τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις των γιορτών τον Αύγουστο του 2018... και έχουμε συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: