Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΒΡΑΔΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΥΡΤΟΥ ΣΤΙΣ ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ

Η φετινή εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Σχολείο Λουσακιών είναι αφιερωμένη στο ερευνητή, δεξιοτέχνη του λαγούτου και του μπουλγαρί Λαϊνάκη Στέλιο. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λουσακιών τιμά τον μεγάλο Κισαμίτη και Καλαθινιώτη καλλιτέχνη για την προσφορά του στην διατήρηση της κρητικής μουσικής παράδοσης.
Πρόγραμμα
21:00 Έναρξη 
21:05-21.10 Ρόδο , και Συρτό Γυναικείο από τη παιδική χορευτική συντροφιά του Πολιτστικού Συλλόγου Λουσακιών.
21.11-21.20 Χαιρετισμοί 
21:21-22:30 Αφιέρωμα και απονομή τιμητικής πλακέτας στο Λαϊνάκη Στέλιο `.
Θα μιλήσουν :
Ρενάτα Δαλιανούδη, Δρ Εθνομουσικολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.με θέμα "Η συμβολή του Στέλιου Λαϊνάκη στο Ερευνητικό Πρόγραμμα "ΘΑΛΗΤΑΣ" του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και η συνεργασία του με τον καθ. Εθνομουσικολογίας Γεώργιο Αμαργιαννάκη και την ομάδα του"
Ιωάννης Θεμ. Τσουχλαράκης, πολιτισμολόγος – συγγραφέας με θέμα "Ο Στέλιος Λαϊνάκης στο κρητικό μουσικό στερέωμα"
Χαιρετισμό από τον Λαϊνάκη Στέλιο
Θα συμμετέχουν οι μουσικοί
Λαϊνάκης Στέλιος λαγούτο, μπουλγαρί, τραγούδι
Λαϊνάκης Λεωνίδας λαγούτο, μπουλγαρί, τραγούδι 
Λαϊνάκη Χαρά – Μαρία τραγούδι
Δασκαλάκης Μανώλης βιολί, τραγούδι
Δεσποτάκης Στέφανος μπάσο, κιθάρα
Θα παίξουν 
Μια σειρά συρτών με σόλο λαγούτα συνοδεία κιθάρας
Μια σειρά συρτών με βιολί, λαγούτα συνοδεία κιθάρας
Δύο ταμπαχανιώτικα με μπουλγαρί συνοδεία κιθάρας
22:30-11:00 Ρόδο, Γυναικείος Συρτός, Πεντοζάλι, Σταυρωτός Συρτός και Ανδρικός Συρτό από τη χορευτική συντροφιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών.
22:31 - Γλέντι για όλους
Συντονιστής της εκδήλωσης: Σπανουδάκη Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: