Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΕΘΟΛΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μεγάλο πρόβλημα φέτος η θολή θάλασσα απ άκρη σ' άκρη του κόλπου Κίσαμου. Θάλασσα δίχως το φυσικό της χρώμα, θολώνει με το παραμικρό δημιουργώντας κακή εντύπωση σε όλους και ιδιαίτερα στους επισκέπτες μας που δεν ξέρουν τον λόγο και την αιτία.
Ρώτησα κάποιους φίλους δύτες πεπειραμένους και με γνώση επί του αντικειμένου, αν θυμούνται την θάλασσα μας έτσι και να τι μου είπαν:
Η θάλασσα είναι γεμάτη λάσπη, απο τα πολλά νερά που απότομα κατέβασαν οι χείμαρροι με τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου. Υπάρχουν σημεία που καλάμια, ξερά δέντρα και άλλα φερτά σκουπίδια των ποταμών, έχουν καθίσει στο πυθμένα και με την παραμικρή φουρτούνα όλα αυτά αναταράζονται και θολώνουν σηκώνοντας λάσπη. Η τελευταία βροχή πριν απο 4 μέρες πάλι τα ίδια δημιούργησε, δεν είχαμε ποτέ βροχές καλοκαιριάτικα, ούτε οι ποταμοί έτρεχαν Ιούλιο μήνα.
Κάποτε θα καθαρίσει ως τότε όμως ..... θα θολώνει.
Φυσικά φταίμε και μεις και η φύση πάντα εκδικείται...όταν το 80% των παραποτάμιων χωριών οι κάτοικοι τα σκουπίδια και τα μπάζα τους στα ποτάμια τα πετάνε...

Και σίγουρα δεν φταίνε τώρα τα δάκρυα μας... που εθολάθηκαν τα νερά του κόλπου της Κισάμου.. αργότερα μπορεί αν δεν προσέξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: