Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;

 Μάρτιος 2019 γράψαμε....
Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης θα υπογράψει ο Δήμος Κισάμου μιας και στερείτε οικονομοτεχνικά μέσα για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου στην Κίσαμο. Πρόκειται για την διαμόρφωση της αυλής του 2ου Δημοτικού σχολείου με ελαστικό τάπητα (ταρτάν) έργο που έχει συμβάλει τα μέγιστα να γίνει ο νυν διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Μπατουδάκης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 160.000Ε και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με φορέα υλοποίησης την περιφερειακή ενότητα Χανίων και με την υλοποίηση του θα λύσει αρκετά προβλήματα προπονήσεων ακόμα και των αθλητικών ομάδων της πόλης.
Επ΄ ευκαιρίας καλό είναι να τρέξουμε και τις ενέργειες ώστε να φτιαχτεί και το ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο που δεν προλάβαμε να του κάνουμε εγκαίνια.....
Ιούλιος 2019 γράφουμε
Μάλλον δεν κινείται φύλο ούτε εδώ ούτε στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε την μια ευκαιρία πίσω απο την άλλη. Ένας μήνας έμεινε ώσπου να ανοίξουν τα σχολεία και στο 2ο δημοτικό σχολείο μαθητές, δάσκαλοι περιμένουνε αγωνία την επόμενη μέρα ... που όπως πάνε τα πράγματα αργεί. 
Δε ξέρω αν είναι πρόβλημα της τωρινής ή της νέας Δημοτικής αρχής αλλά μιας και η περιφέρεια συνεχίζει απτόητη και την επόμενη τετραετία δεν θα πρέπει να ανησυχούμε... Ο φόβος όμως να δούμε τα μηχανήματα να μπαίνουν σε ένα σχολικό χώρο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι υπαρκτός.
Μήπως θα πρέπει να το τρέξουν λίγο το θέμα;
Εξάλλου ταρτάν δεν έχουμε πουθενά την στιγμή που πανηγυρίζαμε ως και "χθες" οτι θα έχουμε..παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: