Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ...ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ

Η Κρήτη είναι πλέον η τελευταία Περιφέρεια της χώρας η οποία δε διαθέτει ένα αυτοκινητόδρομο της προκοπής. Στις τελευταίες εβδομάδες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι Κρητικοί ακούσαμε μια ακόμα σειρά από παραμύθια που προσπαθούσαν να δώσουν την εντύπωση περίπου ότι αύριο μεθαύριο θα έχουμε το νέο ΒΟΑΚ. Κι αυτό χωρίς να έχει γίνει βέβαια η απαραίτητη προεργασία, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες. 
Όπως σωστά είπε ο Υπουργός Υποδομών προ ολίγου, έκαναν εξαγγελίες βάσει μιας ιδέας και ενός σκίτσου. Ο Υπουργός των Υποδομών έχει άριστη αντίληψη του ζητήματος και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των μελετών και την προκήρυξη των έργων. Πρέπει να γίνει σαφές ότι στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα απώλειας ούτε μιας ημέρας. Χαιρετίζω την αναφορά του Υπουργού Υποδομών στην ανάγκη ενίσχυσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Το έργο του ΒΟΑΚ είναι συνυφασμένο με την επαναφορά στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης όλων των αρμοδιοτήτων που του δώσαμε κατά την ίδρυσή του το 2013, όπως δεσμευθήκαμε και προεκλογικά.

Τελικά δεν υπάρχει ελπίδα για νέο ΒΟΑΚ αλλά ούτε για να μπαλώσουν τον κατσικόδρομο... ας ελπίσουμε ότι έως τον Σεπτέμβριο (ξέρω εγώ τι λέω) θα καθαρίσουν τον κομμάτι από Κολυμβάρι ως και την Κίσαμο..για την επόμενη τουριστική περίοδο. Να μην ξεχάσω  να αναφέρω ότι από μαρτυρίες οδηγών ξανάρχισε η καθίζηση στο Μαυρομούστακο... καιρός είναι να του "αλείψουμε" λίγη άσφαλτο!! Τα 300.000Ε που είναι άραγε για την αποκατάσταση του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: