Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΠΗΓΕΙΑ

 Ο χαιρετισμός του προέδρου κ. Παντελή Κατάκη στην εκδήλωση του συνδέσμου στο Πέτρινο Θέατρο των Νοπηγείων
Πιστεύουμε ότι απόψε θα περάσουμε μια εξαιρετική βραδιά, συντροφιά με το συγκρότημα «οι Φωνές του Νότου».
Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ενημερώσω πολύ σύντομα για τον σκοπό του Συνδέσμου μας, που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε τα άτομα που ζουν στο χώρο του Αννουσάκειου Ιδρύματος να νιώθουν στιγμές χαρούμενες, ευχάριστες. Στόχος μας, το μυαλό τους να ξεφεύγει όσο το δυνατό περισσότερο από σκέψεις που μπορεί να τους φέρνουν θλίψη και απογοήτευση. Ο Σύνδεσμός μας έρχεται ως συνοδοιπόρος, πλάι στους νοσηλευόμενους του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, καθώς και στους νοσηλευόμενους του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας «ο Άγιος Σπυρίδων».
Από τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Φίλων του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμφιλόχιο, μια ξεχωριστή και χαρισματική προσωπικότητα, που αγωνίζεται στο χώρο της Εκκλησίας, ο οποίος μέσα από τις πολλές φροντίδες και έγνοιες του, διατηρεί το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο πρότυπο ιδρύματος όχι μόνο μόνο ανάμεσα σε άλλα παρόμοια ιδρύματα της Κρήτης, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Να ευχαριστήσω επίσης, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Αρετάκη, Διευθυντή του Ιδρύματος, για τον καθημερινό δύσκολο αγώνα του στο Ίδρυμα, όλους τους εργαζόμενους του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, τους Σαμαρείτες του Τοπικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, καθώς και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, για την παραχώρηση αυτού εδώ του χώρου, του πέτρινου θεάτρου.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας το πρώτο εξάμηνο του 2019
Καμβισέλης Γεώργιος 20 βιβλία
Βασιλείου trofinco 200 κιλά κιμά ανά μήνα
Νικολαΐδης Αλέξανδρος 220 ζευγάρια παπούτσια naturelle
Ζεύγος Σταθάκη- Λιονή 300 συσκευασίες γάλα συν  300 Ε
Τυραίδης Δημήτριος 50 βιβλία
Πρεβελάκη Παναγιώτα 20 συσκευασίες μαρμελάδα
Μπαντουράκη Βασιλική 1 φιάλη οξυγόνου
Τέλος, να ευχαριστήσω το ταλαντούχο και εξαιρετικό καλλιτεχνικό σχήμα,που ακούει στο όνομα “οι Φωνές του Νότου”,για την αποψινή παρουσία του.
Είκοσι είναι οι διαλεχτοί
απού θα τραγουδούνε
“φωνές του Νότου” θ’ακουστούν
που όλους μας τιμούνε
Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και σας ευχόμαστε καλή ακρόαση
Στο κλείσιμο της βραδιάς ο πρόεδρος του εθελοντικού συνδέσμου Αννουσάκειου ιδρύματος, Κατάκης Παντελής, μεταξύ των άλλων τόνισε στο κατάμεστο θέατρο ότι η δυναμική παρουσία του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίζει ο Σύνδεσμος, να προσφέρει απλόχερα την αγάπη και την στήριξη του σε αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κλείνοντας, ευχαρίστησε το εικοσαμελές μουσικό σχήμα "φωνές του Νότου" για την υπέροχη μουσική βραδιά που τους χάρισε, λέγοντάς τους ότι η μουσική τους είναι φάρμακο που δρα στην ψυχή κάθε ανθρώπου, γεμίζοντάς τον χαρά και συγκίνηση. Τέλος, αφιέρωσε στον πρόεδρο του Αννουσάκειου ιδρύματος, κ.κ. Αμφιλόχιο την παρακάτω μαντινάδα ψυχής..
''ποτίζω ένα δεντρό χαράς
 να για να το μεγαλώσω 
 να βγάλει ανθούς εις τα κλαδιά 
 σε όλους εσάς να δώσω''
Φώτο Νικολακάκης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: