Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

   Η Λειτουργία του Ιατρείου Α’ Βοηθειών στο Λαφονήσι Κισάμου είναι μια απόδειξη ότι μπορούν να συνεργάζονται φορείς για να επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
   Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει αρκετό διάστημα πριν με πολλούς υποστηρικτές της, πέραν του Δήμου Κισάμου. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος  στην περιοχή, έγινε αποδεκτή η πρόταση που αρχικώς είχε εκφράσει ο Δήμαρχος Κισσάμου, κ. Θεόδωρος Σταθάκης, να προχωρήσουμε δηλαδή στην τοποθέτηση κινητού σταθμού Α΄ Βοηθειών κοντά στην παραλία, σε χώρο όπου υπάρχουν οι υποδομές που απαιτούνται, δίχως να επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον.
  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργό, κ. Παύλο Πολάκη, για την αποδοχή του αιτήματός μας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριά, την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων  για την πολύτιμη βοήθειά τους και όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ινναχωρίου και τους κατοίκους της περιοχής για την στήριξή τους. 
   Ξεκαθαρίζουμε ότι: εξαρχής δηλώσαμε ότι με την λειτουργία του ιατρείου δεν επιθυμούμε να  δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ήδη ελλειμματική στελέχωση από προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κισάμου. Είχαμε τη δέσμευση ότι θα ήταν με επιπλέον προσωπικό η στελέχωσή του. Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ανακοίνωσε το πρόγραμμα λειτουργίας και της έναρξής του από την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 με στελέχωση από τον Π.Ι. Κέντρου Υγείας Κισάμου και Καντάνου.
Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε διάθεση να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά της λειτουργίας άλλου φορέα ούτε σε ενδεχόμενη πολιτική αντιπαράθεση (που απευχόμαστε να υπάρξει) λόγω της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργού Υγείας μετά τις εκλογές,  εάν πρέπει και πώς, να λειτουργήσει ο Σταθμός Α’ Βοηθειών. 
  Ο Δήμος Κισάμου, νυν και νέα δημοτική αρχή, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία ιατρείου σε μία πολυσύχναστη και παγκοσμίου φήμης παραλία της περιοχής μας και γι’ αυτό ανέλαβε το κόστος εγκατάστασης του Ιατρείου (12.152 ευρώ με ΦΠΑ) και θα συνεχίσει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, εύρυθμης και συνολικής λειτουργίας, αφενός να υπάρχει παρουσία ιατρού όλες τις ημέρες της εβδομάδας (Σαββατοκύριακα/αργίες) και αφετέρου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των Π.Ι. του Κέντρου Υγείας Κισσάμου και Καντάνου. 
       Είναι η αρχή.. Ας είμαστε όλοι προσηλωμένοι στο γεγονός ότι ξεκινάει  η λειτουργία του Ιατρείου και ότι με διάθεση συνεργασίας όλα θα λυθούν.. γι’ αυτό είναι οι άνθρωποι.. για να δίνουν λύσεις..
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: