Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ NORDLAND ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ!

Εμείς αργούμε  ακόμα... αν και κάποτε ήμασταν πρωτοπόροι στην ιδέα...αλλά είμαι σίγουρος όλοι αυτοί που τους ενδιαφέρει ο βυθός, όποιος και να βγει στις επόμενες εκλογές δήμαρχος, πρέπει να τον πιέσουν στο θέμα αυτό...ομαδικά!!
Με σημερινή (8/4/19) επιστολή του προς το Δήμο Κυθήρων, ο ιδιοκτήτης του πλοίου M/V NORDLAND I κ. Χρήστος Στάθης, Πρόεδρος του Ομίλου LAMAR GROUP Α.Ε., ενημέρωσε ότι αποδέχθηκε το πάγιο αίτημα του Δημάρχου μας κ. Χαρχαλάκη σχετικά με την μη απομάκρυνση του ναυαγισμένου πλοίου από το Διακόφτι.
Οι διαπραγματεύσεις Δήμου και ιδιοκτήτη του ναυαγίου κράτησαν περισσότερο από 3 χρόνια με την ιδιοκτήτρια εταιρεία να επιμένει στην απομάκρυνση του πλοίου και στη διάλυσή του σε διαλυτήριο της Τουρκίας ως scrap.
Η επιμονή της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, που εξέφρασε και την θέληση του τοπικού συλλόγου επαγγελματιών, είχε αίσια κατάληξη, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου αποφάσισε οριστικά την παραμονή του ναυαγίου ως έχει και την δημιουργία στην περιοχή διεθνούς σύνθετου καταδυτικού πάρκου με όλες τις συναφείς δράσεις.
Πρόκειται για μια εξαιρετική είδηση που ενισχύει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νησί μας, αφού το πλοίο δεν προκαλεί πλέον ρύπανση ή άλλου είδους επιβάρυνση και έχει καταστεί εδώ και χρόνια ένα αναγνωρίσιμο τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τον πλοιοκτήτη κ. Χρήστο Στάθη και δεσμεύεται να συνεργαστεί μαζί του για την τουριστική αξιοποίηση του ναυαγίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: