Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Let's Do It»
 Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης παραλιών, ακτών και κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Κισάμου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού "Let's do it 2019". 
Πάνω από 4 τόνους πλαστικών και 2 τόνους ελαστικών μαζεύτηκαν συνολικά στα σημεία  που δηλώθηκαν από τους εθελοντές.
Στο πλευρό του Δήμου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας συμμετείχαν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, σχολεία, εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών της Κισάμου, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.   
Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Κισάμου
Με αφορμή την επιτυχή υλοποίηση της εθελοντικής δράσης καθαρισμού στην περιοχή του Δήμου Κισσάμου, ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Σταθάκης ανάφερε τα εξής: 
Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος μας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης του δήμου μας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εθελοντές, πολίτες και φορείς, που συνεργάστηκαν με το Δήμο μας για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ειδικότερα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη βοήθεια και τη συνεργασία, την Εθελοντική ομάδα διατήρησης καθαριότητας παραλιών "Κissamos Beach cleaning, το 1ο & 2ο Δημοτικό σχολείο Κισάμου, το 3ο  Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Κισάμου, την εθελοντική ομάδα δυτών Κισάμου, το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών &  Ναυαγοσωστών Κισάμου, το Δημιουργικό  Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου, την εθελοντική ομάδα κατοίκων Δραπανιά, τον πολιτιστικό Σύλλογο Έλους, Λίμνης, Λουχι «Η Αναγέννηση», την εθελοντική ομάδα κατοίκων Νοπηγείων, τον Κυνηγητικό Σύλλογο Κισάμου, τη Νεολαία Κισάμου (ΝΕ.ΚΙ.), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας, το Σύλλογο Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα», το Μορφωτικό-Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών, το Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδίων & Αμυγδαλοκεφαλίου, τους εθελοντές 1 Γραμμάριο Δράσης και την εταιρεία Cretan Daily Cruises.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την αρμόδια Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Πατερομιχελάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Ξυπολιτάκη, τον πρόεδρο τοπικής κοινότητας Κισάμου κ. Κωνσταντουλάκη, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Κουφάκη  για τον άψογο συντονισμό και προετοιμασία της δράσης όπως επίσης όλα τα στελέχη του Δήμου, Αντιδημάρχους Αιρετούς προέδρους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων και υπαλλήλους καθαριότητας και πρασίνου  που συνέδραμαν με την υποστήριξη τους στην υλοποίηση των καθαρισμών». 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: