Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ..... ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

Ημέρα καθαρισμού η σημερινή με χιλιάδες δράσεις αν την Ελλάδα και στην περιοχή μας... μπράβο σε όλους μακάρι να ήταν κάθε βδομάδα ημέρα του "Let's do it Greece", μακάρι κάθε μέρα να νοιαζόμασταν όπως νοιαστήκαμε σήμερα και να κάναμε το σωστό. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να καθαριστεί όλη η Ελλάδα, όλη η Κίσαμος σε ένα δίωρο, αλλά και μόνο που σηκώσαμε τον ποπό μας από την καφετέρια κάτι είναι και αυτό. Καθαρίσαμε αυτά βέβαια που "εμείς" οι ίδιοι τις προηγούμενες 364 μέρες πετάξαμε με τρόπο, στις γυροποταμιές, στα νταμάρια και στα λιμάνια μας, στις παραλίες και στους κοινόχρηστους χώρους, μακάρι να καταλάβουμε ότι το περιβάλλον έχει φτάσει στα όρια του και χρειάζονται τακτικότερες και πιο στοχευμένες δράσεις.
Ας καταλάβουμε οτι η δράσεις αυτές πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητα μας, για να μπορέσουμε αυτό το περιβάλλον και τη φύση που και μεις πήραμε σε πολύ καλύτερη κατάσταση να την παραδώσουμε έστω "καλά" στα παιδιά μας.
Μπράβο σε όλους λοιπόν και ελπίζω να έχει συνέχεια αυτή η δράση ειδικά στην περιοχή μας που πραγματικά υποφέρει... και να καταλάβουμε επιτέλους όλοι οτι..... για την εικόνα των σκουπιδιών και των μπαζών που αντικρίζουμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, ευθύνη πρωτίστως έχει αυτός που τα δημιουργεί και όχι αυτός που δεν τα συλλέγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: