Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Να πως μοιράζονται οι έδρες στην γειτονιά μας, στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, για να καταλάβετε ότι την νίκη την δίνει η Δημοτική ενότητα της Κισάμου, με την Γραμβούσα, τον Πλάτανο, τις Λουσακιές και φυσικά την πόλη της Κισάμου. Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι και όποιοι έχουν του ψηφοσυλλέκτες θα κάτσουν στην καρέκλα .....την ηλεκτρική.
Στα Εννιά Χωριά με τους 912 κάτοικους και με μόλις 2 έδρες για να τις πάρει κάποιος θα πρέπει να πιάσει ποσοστά πάνω από 70% πράγμα αδύνατο, οπότε μάλλον εκεί οι έδρες θα μοιραστούν.
Στον Δήμο Μηθύμνης με τις 6 έδρες και εφόσον διατηρηθούν οι δυνάμεις των υποψηφίων, οι έδρες θα είναι 3-3 ή στην καλύτερη περίπτωση 4-2 υπέρ του Μυλωνάκη που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό εκεί.
Άρα το ζουμί είναι στην Δημοτική ενότητα Κισάμου με τις 17 έδρες και τους 6000 περίπου ψηφοφόρους.... λέω 17 αν και οι έδρες είναι 19 μιας και 1-2 έδρες θα τις πάρουν όπως δείχνουν τα πράγματα οι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
17 έδρες που θα πέσουν κορμιά για την νίκη.... μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος που δεν ανακοινώνονται ακόμα τρανταχτά ονόματα για τους κορμούς, αυτός είναι ο λόγος που οι επικεφαλής των συνδυασμών κάνουν μετρημένες κινήσεις. Μάλιστα μην σας φανεί παράξενο κάποιοι που σήμερα δηλώνουν υποψήφιοι με τον τάδε, αύριο μπορεί να μην είναι στα ψηφοδέλτια, για τους γνωστούς χρόνιους λόγους, ότι δηλαδή δεν χρειαζόμαστε πλέον ικανότατους υποψηφίους αλλά ικανούς ψηφοσυλλέκτες.
Και επειδή ο νικητής θα βγει από την πρώτη Κυριακή όλα τα σενάρια καταλήγουν στο ντέρμπι...ένα ντέρμπι που ξέρουμε ότι πολλές φορές κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος και άλλοτε πάλι είναι ντέρμπι μόνο στα χαρτιά....
Για να δούμε αν θα αλλάξουν τα πράγματα μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις των συνδυασμών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: