Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΑΜΑΡΙΑ-ΜΠΑΛΟΣ-ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Το είχε γράψει ο Κώστας Χαρτζουλάκης στην σελίδα του
"Στο νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς-Δυτικής Κρήτης με έδρα τα Χανιά, που με το Ν. 4519 (ΦΕΚ 25 Α’/20.02.2018) περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το Λαφονήσι και το Μπάλο, δεν εκπροσωπείται ο Δήμος Κισάμου. Τι κι' αν οι δύο αυτές περιοχές μαζί έχουν περισσότερους επισκέπτες από το Φαράγγι της Σαμαριάς. Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ήταν αναμενόμενο. Και είχαν ενημερώσει αρμοδίως."
Η αλήθεια είναι ότι "διορίστηκε" το νέο Δ.Σ του φορέα που θα έχει τριετή θητεία από τον κύριο Σταθάκη, τον υπουργό να μην κάνουμε και κανένα λάθος, όμως όπως διαπίστωσαν όλοι, η Κίσαμος είναι απούσα, μάλιστα ούτε εκπρόσωπος υπάρχει από την Δασική υπηρεσία κι ας είναι Natura. Φυσικά ξέραμε και περιμέναμε ότι ο φορέας θα είχε τον έλεγχο στο Λαφονήσι, αλλά στον Μπάλο η κατάσταση νομίζαμε ότι ήταν διαφορετική.
Στην ερώτηση γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και έτσι; 
Η απάντηση ήταν ότι... ο φορέας δεν θα έχει διαχειριστικό έλεγχο αλλά μόνο ελεγκτικό-εποπτικό...αλλά και παρά αυτήν την απάντηση η απορία παραμένει. 
-Γιατί πρέπει να είμαστε διακοσμητικοί και ακριβώς όπως και με το λιμενικό ταμείο του Νομού; Γιατί πρέπει να αποφασίζουν άλλοι για τα δικά μας.....
Απάντηση θα πάρουμε ποτέ για αυτά τα ερωτήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: