Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες/ισσες,
μετά από ώριμη σκέψη και αρκετές συζητήσεις με γνωστούς και φίλους, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας, να αποδεχτώ την πρόσκληση και να συμμετάσχω στον συνδυασμό του κ. Γιώργου Μυλωνάκη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
       Για να είμαι ειλικρινής , ο βασικότερος λόγος που με έκανε να πάρω αυτήν την απόφαση είναι η αγανάκτηση που μου δημιουργείται, βλέποντας ένα δήμο να μένει στάσιμος για δεκαετίες.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ , που σε αυτόν τον τόπο, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ακόμα και για τα πιο βασικά.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ , που δεν είμαστε ικανοί σαν δημότες , να εφαρμόσουμε ακόμα και τα μονά-ζυγά στο παρκάρισμα, και δημιουργούμε μονοί μας, αυτό το χάος στο κέντρο μας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που πήραμε σχεδόν ένα εκατομ. ευρώ για να φτιάξουμε κλειστό γυμναστήριο και εδώ και μια δεκαετία καταφέραμε να ρίξουμε μόνο τα θεμέλια.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ , που όλοι μα όλοι οι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας μας είναι επικίνδυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που στην Κίσσαμο το 2019, δεν έχουμε δημοτικές τουαλέτες.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, που η  παράδοση μας και ο πολιτισμός μας μεταλλάχτηκε στο να πίνουμε κούπες και να δέρνουμε ο ένας τον άλλο στις πλατείες. Νομίζω το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού και κάπου πρέπει να μπει μια τελεία σε όλα αυτά.
     Γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Ελλάδα της κρίσης, μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Οι δήμοι δεν έχουν  πλέον ούτε τους πόρους  , ούτε την ελευθερία του παρελθόντος  να υλοποιούν έργα. Παρ’ ολ’ αυτά,  έχω πειστεί ότι ο συνδυασμός που δημιουργεί ο κ. Μυλωνάκης , έχει τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση που απαιτούνται για να υλοποιήσει ή έστω να δρομολογήσει τα ‘’μεγάλα’’ έργα που θα αλλάξουν όψη στην πόλη μας και στα χωριά μας. Όλοι ζητάμε μια Κίσσαμο, περισσότερο φιλόξενη για τους δημότες και τους επισκέπτες της και πιο εξωστρεφή επιχειρηματικά, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
     Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί ότι αν κατασκευαστεί ο περιφερειακός δρόμος Κισσάμου, θα αποσυμφορηθεί το κέντρο μας, από τους χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού; 
Υπάρχει κανείς που αμφιβάλει ότι αν τα καραβάκια για το Μπάλο, φορτώνουν και ξεφορτώνουν από το Τελωνείο, η παραλιακή μας ζώνη μέχρι και την πλατεία Μουσείου θα πάρει άλλη προοπτική; 
Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί ότι η ανάπλαση στο ιστορικό μας κέντρου, θα δώσει άλλη πνοή στην επιχειρηματική αγορά; 
Έχει κανείς την αυταπάτη ότι κάποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να επενδύσει τα χρήματα του στην Κίσσαμο, των ελλιπών υποδομών και της ταλαιπωρίας ; 
Κάπου πρέπει νομίζω να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε ένα ένα τα προβλήματα, με τόλμη, αποφασιστικότητα και ομοψυχία.
       Η υποψηφιότητα μου, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές στηρίζεται στην ανάγκη που έχουμε οι νέοι άνθρωποι να είμαστε ενεργοί πολίτες και όχι απλοί παρατηρητές των εξελίξεων.  Ας αφήσουμε στην άκρη το παρελθόν και ας φτιάξουμε όλοι μαζί το Δήμο που μας αξίζει
Με εκτίμηση,
Χουδαλάκης Ευάγγελος-Οικονομολόγος
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΥΘΗΜΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: