Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΠΑΛΙ ΔΙΧΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Μείζον θέμα ο δημοτικός φωτισμός σε πολλά σημεία της πόλης, στις γειτονιές και στα χωριά. Μια ανάρτηση επί του θέματος έκανα και δέχτηκα πάνω από 10 σχόλια ότι δεν ανάβουν τα φώτα σε πάμπολλες γειτονιές και χωριά. Μάλιστα τα περισσότερα σχόλια ήταν από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ανήμποροι να κάνουν και πολλά καυτηριάζοντας ότι είναι και οι μοναδικοί κάτοικοι αυτών των χωριών. Μάλιστα σε μερικά χωριά που έχει γίνει και ανάπλαση υπάρχουν στενοσόκακα που τα φώτα είναι καμμένα ή έχουν να ανάψουν εδώ και δυο χρόνια. 
Δεν ξέρω αν είναι υπεύθυνη η Δημοτική αρχή ή η ΔΕΗ, αλλά και στις δυο περιπτώσεις είναι υπερχρέωση της να κάνει τα αδύνατα δυνατά να υπάρχει φωτισμός ειδικά στα χωριά μας.
Καλλεργιανά-Νιο Χωριό-Κορφαλώνας-Δραπανιάς- Βουλγάρω-Σκουλουδιανά-Σηρικάρι-Κεφάλι και φυσικά η πόλη της Κισάμου κάποιες μέρες θυμίζουν εγκαταλελειμμένες περιοχές.
Φυσικά καλό είναι πλέον να μπει και στα πλάνα των υποψηφίων Δημάρχων ένας νέο δημοτικός φωτισμός μιας και οι στύλοι πλέον της ΔΕΗ δεν προσφέρουν και πολλά, λίγοι βρίσκονται στους δρόμους, οι περισσότεροι είναι μέσα σε χωράφια, παμπάλαιοι και με πολύ χαμηλό φωτισμό αφού είναι πολύ ψηλά τα σώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: