Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ

Αφορμή για να γράψω και εγώ λίγες σκέψεις παίρνω απο το  τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα μέσα  από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά σχόλια σε βάρος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιου, από δημόσιο πολιτικό πρόσωπο.
Το περιστατικό αυτό θεωρώ ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς όλοι παρατηρούμε την υποβάθμιση του δημόσιου λόγου και τον κοινωνικό κατήφορο που ορισμένοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω.
Η κατάσταση αυτή που τείνει να γίνει μάστιγα θα πρέπει να μας προβληματίσει όσο είναι ακόμα νωρίς. Δεν μπορεί όποιος εκφράζει την άποψη του δημόσια ή όταν τοποθετείται για τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή όταν τολμάει να διαφωνεί με κυβερνητικές επιλογές αντί να αντικρούεται με επιχειρήματα, να υβρίζεται και να λασπολογείτε με τον πιο χυδαίο τρόπο.
Η τακτική αυτή είναι προκλητική και ρατσιστική για μια Δημοκρατική χώρα και μας παραπέμπει σε άλλες εποχές πολύ "σκοτεινές". Παρατηρούμε δε ότι οι υβριστές αυτοί αρέσκονται να επιτίθενται σε πρόσωπα της εκκλησία, Ιεράρχες και Ιερείς απ΄όλη την Ελλάδα και δυστυχώς τα παραδείγματα είναι πολλά.
Να θυμίσω εδώ προ ημερών την επίθεση που δέχτηκε Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος από δημοσιογράφο κρατικής τηλεόρασης, η οποία αναγκάστηκε λόγω των αντιδράσεων την επομένη ημέρα να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Ιεράρχη.
Επειδή λοιπόν εμείς που διαμένουμε στην Κίσαμο γνωρίζουμε αλλά και σας ενημερώνουμε ότι το έργο που έχει να επιδείξει ο Μητροπολίτης μας είναι μεγάλο και διαχρονικό και παρά την δυσκολία των καιρών προχωράει κανονικά, σε αντίθεση με σας που αθετήσατε και αθετείται τις υποσχέσεις σας προς τον λαό. Θα ήταν λοιπόν ωφέλιμο για την αποκατάσταση της αλήθειας έστω και  εκ των υστέρων να ζητήσετε δημόσια συγνώμη από τον Ιεράρχη μας.
Υ.Σ Σεβασμιότατε σας εύχομαι να έχετε υγεία και υπομονή να συνεχίσετε με την ίδια μαχητικότητα να αγωνίζεστε για τα προβλήματα του τόπου καθώς είστε παράγοντας σταθερότητας  και προόδου και την δεδομένη στιγμή ο τόπος σας έχει περισσότερο ανάγκη.
Ε.ΧΡ κάτοικος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: