Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τι παίζει αυτή την στιγμή πρωτοσέλιδο σε όλα τα ΜΜΕ..μα φυσικά η "στροφή" του υπουργού για ένταξη του τμήματος Χανιά - Κίσαμος, στον νέο ΒΟΑΚ. Μάλιστα όπως τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός, ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των συμμετοχών των πέντε κοινοπρακτικών τμημάτων και τώρα θα μπούμε στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ενώ έκανε γνωστό ότι ο ίδιος υπέγραψε και την απόφαση για την τελική χάραξη του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης μετά και την καταγραφή των κυκλοφοριακών φόρτων σε 21 σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.
 - Ο ΟΑΚ που είχε κάνει την μέτρηση στο δικό μας τμήμα (Κολυμβάρι-Κίσαμος) και το βρήκε μικρό και άνευ αξίας, με αποτέλεσμα να μην μπει στο νέο σχεδιασμό του ΒΟΑΚ τελικά έκανε λάθος μιας και ο υπουργός παραδέχτηκε ότι ο δρόμος έχει μια πολύ καλή κίνηση.
Το ζητούμενο βέβαια είναι να γίνει το έργο και να μην μείνει σαν προεκλογική φωτοβολίδα... ήδη είναι τόσα τα λάθη και οι παραλείψεις που έχουν γίνει αυτά τα 40 χρόνια που εμείς δύσκολα θα πανηγυρίσουμε αν δεν δούμε... έχουμε καταντήσει Θωμάδες με όλα αυτά που προεκλογικά μας πετάνε. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι αισθάνονται δικαιωμένοι, κάποιοι προδομένοι και κάποιοι που ακόμα και σήμερα το παίζουν αδιάφοροι γελούν.... στο τέλος θα δούμε ποιος έχει δίκιο. 
Σίγουρα η εξαγγελία είναι χαρμόσυνη και λόγω ημέρας, ειδικά όταν ακόμα και πριν λίγες μέρες μας είχαν ξεγραμμένους, βέβαια εγώ, και πιστεύω αρκετοί από εσάς, θα έχετε τις αμφιβολίες σας, ειδικά όταν εδώ και ένα μήνα δεν μπορούν να βγάλουν δυο βράχια από την άκρη του δρόμου Κίσαμος-Κολυμβάρι, ή ανακοινώνουν πριν από αυτήν την εξαγγελία, μελέτη έτοιμη για την καθίζηση στο Μαυρομούστακο γι' αυτούς, στου Χατζηδάκη για μένα. Τελικά όποιος και να άλλαξε τα μυαλά των υπευθύνων, σίγουρα ο Περιφερειάρχης έχει βάλει το χέρι του (για τους ντόπιους δεν χωρά αμφιβολία οτι προσπάθησαν) μιας και είδε οτι τα μαντάτα απο αυτήν την μεριά της Κρήτης δεν ήταν και τα καλύτερα... για την επανεκλογή του.
Τέλος θέλω να ξέρω αν δεν υπήρχαν οι καταστροφές απο την Ωκεανίδα, που μπορεί να μας έκανε άνω κάτω, αλλά σίγουρα το χρήμα που θα έλθει θα είναι πολύ και καλό, αν δεν υπήρχε αυτή η πίεση που μας ανέφερε ότι άσκησε ο κ. Μυλωνάκης, αν δεν υπήρχε η αγανάκτηση του νυν Δημάρχου αρκετές φορές, αν δεν υπήρχαν οι εκλογές τώρα κοντά, αν δεν υπήρχε η φωνή των πολιτών και των ΜΜΕ, τον δρόμο απο το Κολυμβάρι ως την πόλη μας θα τον έφτιαχναν; Πολύ αμφιβάλλω... 
Καλό είναι λοιπόν να ενώνουμε τις φωνές μας ειδικά σε θέματα που μας αφορούν όλους, σε θέματα ασφάλειας και καλυτέρευσης της ζωής μας, σε θέματα που μας δίνουν την ώθηση να συνεχίσουμε να ζούμε και σε αυτήν την μπάντα του νομού. 
Καλό είναι ακόμα και αυτοί που για "δικούς" τους λόγους μας έβγαλαν απ΄έξω απο τον αρχικό σχεδιασμό, παίρνοντας δείγματα του φόρτου του δρόμου Κίσαμος- Κολυμβάρι χειμώνα μήνα να λογοδοτήσουν κάποτε...
Πάντως έτσι και αλλιώς η μέρα είναι χαρμόσυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: