Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα τις προάλλες, γιατί στηρίζω μέσω του blog, τον Παναγιώτη Σημανδηράκη και τις επιλογές του για τα αυτοδιοικητικά των Χανίων και γιατί του κάνω τόσες πολλές αναρτήσεις;
-Δεν απάντησα του έκλεισα το τηλέφωνο γιατί δεν έχω λόγο να δίνω αναφορά σε κάτι τέτοιους πικροχόληδες, αδιόρθωτους πατριώτες.  Ο Παναγιώτης είναι ένας σοβαρός με μέλλον νέος που έχει μπει από νωρίς στην πολιτική και αυτό που κάνει το κάνει με πολύ σκέψη και εκτός ότι κάθε πράγμα που καταπιάνεται του αρέσει, θέλει να το κάνει και σωστά.
Δεν ξέρω τους λόγους που πήγε στα Χανιά, όμως ξέρω ότι εδώ στην Κίσαμο αυτήν την χρονική στιγμή δεν χωρούσε. Δεν χωρούσε γιατί δεν ήθελε να έλθει κόντρα με ανθρώπους του ίδιου κύκλου, με ανθρώπους που πρόσκεινται πολιτικά στον ίδιο χώρο, με  ανθρώπους που αύριο μπορεί να του χρειαστούν. Αν με ρωτήσει κάποιος θα μπορούσε να κατέβει θα του έλεγα ΑΝΕΤΑ... μάλιστα άνετα θα έφτιαχνε ένα νεανικό ψηφοδέλτιο με φρέσκες ιδέες και με πολύ μέλλον για την περιοχή μας.
Ο Παναγιώτης ως τον Σεπτέμβριο θα είναι περιφερειακός σύμβουλος και σίγουρα μετά θα έχει καλή εκπροσώπηση και αυτός και ο συνδυασμός του στο Δ.Σ του Δήμου που παίζει στις 3 πρώτες θέσεις τώρα, με πολλές πιθανότητες να κάνει την έκπληξη. Αυτός ο σχεδόν άγνωστος να έχει πιθανότητες να είναι ο επόμενος δήμαρχος των Χανίων!!!
Όσο για το μέλλον όταν θα κουραστούμε να κάνουμε τις χρόνιες εναλλαγές μας ίσως τον δούμε και στην γειτονιά μας, αν και λίγο δύσκολο το βλέπω με τα μυαλά που κουβαλάμε.
Εγώ πάντως χαίρομαι που μας "εκπροσωπήσει" στον μεγαλύτερο Δήμο του Νομού και τον στηρίζω....και σας τσιτώνω να αναρωτηθείτε γιατί όλοι οι νέοι είναι μακρυά από την ντόπια πολιτική σκηνή... χρόνια τώρα; Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ.....γιατί "τρώμε" ή θέλουμε να "φάμε" τα παιδιά μας; Είμαστε καλύτεροι από αυτά; Αμφιβάλλω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: