Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ - ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ποτέ δεν πρέπει τα κλαδιά
Τσι ρίζες να ξεχνούνε
Γιατί οι ρίζες αν χαθούν
Και κείνα θα χαθούνε
Ένα ολόκληρος νομός ενώθηκε μέσα από την παραδοσιακή μουσική  των 70 και πλέον Νέων Καλλιτεχνών στην   μεγάλη και σημαντική εκδήλωση στις 20-3-2019 στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Λουσακιών με την συνεργασία του Δήμου Κισάμου και της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ) στα πλαίσια προβολής του Μουσείου Μουσικών Κρήτης. 
Ευχαριστούμε
Τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη Θεόδωρο, για την συνεχή στήριξη και συνεργασία για την υλοποίηση του καινοτόμου έργου του Μουσείου και τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης κ. Κουφάκη Μιχάλη. 
Τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Καλογερή Νίκο, την περιφερειακή σύμβουλος κ. Λεβάκη Όλγα ,τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κουρουπάκη Τάσο και περιμένουμε τα καλά τους λόγια να γίνουν πράξη.
Τον πρόεδρο της Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του  Δήμου Χανίων κ.Φοβάκη Μανούσο, τον αντιπρόεδρο της ΠΕΠΣΥ Ρεθύμνου κ. Σαββάκη Κωστή.
Τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Φορέων και λοιπών φορέων και όλο τον κόσμο που κατέκλυσε ασφυκτικά στο Βενιζέλειο Ωδείο.
Τον εισηγητή Σπανουδάκη Αντώνη και τον συντονιστή Κανδαράκη Γεώργιο.
Τους χορηγούς της εκδήλωσης, την εταιρία Τσατσαρωνάκη, το ζαχαροπλαστείο Σημαντηράκη, την εταιρία Χιωτάκη και το ελαιουργείο Κουρτάκη Γιάννη.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ν. Χανίων και της Κρήτης, τον ΚίσαμoςTV  Πατεράκη Γιάννη για την βιντεοσκόπηση, το φωτογράφο Δασκαλάκη Τάκη και την γραφίστρια Λυκάκη Γιούλη.
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους: το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου-Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο , το Μουσικό Σχολείο Χανίων. 
Τις σχολές παραδοσιακής Μουσικής: της Ενορίας Αγ Αποστόλου Θωμά του Νέου Χωριού Αποκόρωνα, του Συλλόγου Μουσικών Ν.Χανίων ο Χάρχαλης, του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Συλλόγου Σελίνου, του Λαϊνάκη Λεωνίδα και του Μαρτσάκη Αντώνη.
Όλους τους Δασκάλους των Παραδοσιακών Οργάνων που αποτελούν την βάση της Μουσικής μας και βέβαια τους Νέους Καλλιτέχνες που αποτελούν το μέλλον της.
Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε τον Δεικτάκη Θανάση  που με τους δύο τόμους που έκδωσε διέσωσε τις βιογραφίες των Μουσικών του Ν. Χανίων και από αυτούς τον δεύτερο τόμο δώρισε ο Δήμος Κισάμου στους Νέους Καλλιτέχνες.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος                                 Ο γραμματέας  
Κουνελάκης Στέλιος                     Αποστολάκης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: