Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Παρουσία του Δημάρχου Κισάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη και του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Κισάμου κ. Βασίλη Γλαμπεδάκη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, η σχολική γιορτή του ΕΠΑΛ Κισάμου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση, στο χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων, νέο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ-ΓΕΛ Κισάμου η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών και μαθητών του ΕΠΑΛ Κισάμου.
Στην προσφώνησή του ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου κ. Νεκτάριος Ζουριδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το όραμα δημιουργίας μιας αίθουσας εκδηλώσεων ταυτόχρονης παρουσίας όλων των μαθητών μας πήρε σάρκα και οστά. Ένα όραμα που γεννήθηκε λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως διευθυντής του σχολείου…Είναι μια αίθουσα που έλειπε από το σχολικό μας συγκρότημα. Είναι μια αίθουσα προς διάθεση κυρίως για τα 2 σχολεία του συγκροτήματος αλλά και για οποιοδήποτε φορέα του δήμου μας…
Θα ήθελα να ευχαριστήσω
το δήμαρχο κ. Σταθάκη Θεόδωρο, τον αντιδήμαρχο κ. Δερουκάκη Μανόλη και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Γλαμπεδάκη Βασίλη που βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας που πίστεψαν στην αναγκαιότητα ύπαρξης του χώρου αυτού και χρηματοδότησαν τη δημιουργία του.
Τον πρωτεργάτη, πρωτομάστορα, εργοδηγό και συνάδελφο κ. Γιαννιτσουδάκη Σταμάτη που ήταν ο πρώτος από τους συναδέλφους που πίστεψαν στο όραμα αυτό. Τον ευχαριστώ όμως κυρίως για τις άπειρες ώρες εθελοντικής εργασίας του. Τον συνάδελφο κ. Πετρόπουλο Θεόδωρο για τη δωρεά της εργασίας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και 2 ηχείων
Τους συναδέλφους που συνείσφεραν ο καθένας με τον τρόπο του στη δημιουργία του χώρου αυτού.
Τη διεύθυνση του ΣΕΗΛΧ για την προσφορά των υλικών ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
Τη διεύθυνση της εταιρείας Εμπορίου & Τυποποίησης βιολογικών προϊόντων ASPERSA bio-kriti για τη δωρεά ποσού 300 ευρώ για την αποπεράτωση των εργασιών
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως ανήκει στους δεκάδες μαθητών μας για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν. Ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο μας έδωσε σε τόσο μεγάλο εύρος τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες. Ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα μου βλέποντας τους μαθητές μας να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν. Ήταν ένα ΜΑΘΗΜΑ για όλους εμάς που εμπλακήκαμε άμεσα στην υλοποίηση του έργου. ΜΑΘΗΜΑ και για τους ΜΑΘΗΤΕΣ και για τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. Ένα μάθημα προαγωγής της εθελοντικής συνείδησης και προσφοράς αφού σχολείο δεν είναι μόνο η γνώση. Παιδιά η αίθουσα αυτή δικαιωματικά ανήκει σε εσάς. Προσέξτε την…Σεβαστείτε την…Σεβαστείτε τον κόπο των συμμαθητών σας και προστατέψτε την….»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: