Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΝΙΚΟ

Τιμήθηκε ο Κισαμίτης δάσκαλος της αγιογραφίας, ο φίλος και άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξεως, Νίκος Γιαννακάκης, απο τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. κ. Αμφιλόχιο για την προσφορά και το έργο του τόσα χρόνια στο καλλιτεχνικό "στόλισμα" των εκκλησιών μας, και ιδιαίτερα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης της Κισάμου την Ευαγγελίστρια, που γιορτάζει τα 50 χρόνια της. Τιμήθηκε για άλλη μια φορά ο ακούραστος αυτός καλλιτέχνης,  που έχει φιλοτεχνήσει αναρίθμητες φορητές εικόνες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας. Έχει ιστορήσει πλείστους ιερούς ναούς στην Ελλάδα αλλά και καθολικούς ναούς σε Ιταλία και Γαλλία.
Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης έχει τιμηθεί, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με διπλώματα, επαίνους και μετάλλια, καθώς και με το οφίκιο του Άρχοντος Αγιογράφου από το οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Ο Νίκος είναι ένας σύγχρονος αγιογράφος αλλά είναι συνάμα δάσκαλος και ακούραστος εργάτης της πνευματικής ζωής του τόπου μας και το αποδεικνύει όπου βρεθεί και όπου σταθεί.
Συγχαρητήρια φίλε Νικόλα, είμαι τυχερός που βρέθηκα δίπλα σου τις στιγμές δημιουργίας σου. Είμαι τυχερός που γέμισα ατελείωτα φιλμ με τις προσπάθειες σου, να σαι γερός και δυνατός!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: