Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ίσως είναι η πρώτη φορά-εντάξει ίσως υπάρχει και άλλη που μου ξεφεύγει- που κάποιοι εκτός Κισάμου, μας υποστηρίζουν σε θέματα ζωτικής σημασίας...π.χ ΒΟΑΚ. Το οτι εμείς οι γρόθοι φωνάζουμε 15 χρόνια τώρα, δεν είναι κρυφό μυστικό, απλά τότε δεν υπήρχαν πολλά ΜΜΕ όσα σήμερα και κατά δεύτερο οι φωνές μας δεν περνούσαν ποτέ τα όρια της επαρχίας μας. Πάντα κάπου έβρισκαν και αντανακλούσαν και γύριζαν σαν την ηχώ πίσω.
Χθες μετά την επίσημη τοποθέτηση του υπουργού, οτι οι νέες μετρήσεις του φόρτου του τμήματος του ΒΟΑΚ προ την Κίσαμο είναι μεγάλες και είναι αναγκαίο ο ΒΟΑΚ να ξεκινά απο την Κίσαμο και να είναι ενιαίος ως την άλλη μεριά της Κρήτης αισθανθήκαμε δικαιωμένοι. Το γρόθος βέβαια, μας έμεινε για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πρώτος οτι φτάσαμε μια ανάσα πριν τις εκλογές, για να διαπιστώσουν οι υπεύθυνοι οτι απο αυτήν την μεριά της Κρήτης εκτός του οτι ζουν άνθρωποι, περνούν και 5000 ίσως παραπάνω αυτοκίνητα την ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες, για τους επίγειους παραδείσους μας, αυτούς που οι ίδιοι διαφημίζουν και νοιώθουν περήφανοι που βραβεύονται, για να ξαναδούν τις μετρήσεις (αλήθεια που θα τις βρούμε να έχουμε και μεις εικόνα;). 
Δεύτερος είμαστε ευκολόπιστοι, πάντα μας πετούσαν κάτι την τελευταία στιγμή, ένα ξεροκόμματο (για λουκούμι δεν μοιάζει), και επειδή εμείς είμαστε πολύ "πεινασμένοι" το καταπίναμε αμάσητο νομίζοντας οτι ξεπεινάσαμε. Έτσι και τώρα πάλι μας πέταξαν κάτι και ανατρανίσαμε ηθικά οτι υπάρχουμε. 
Τρίτος χειροκροτούμε απο συνήθεια, που θα μας κάνουν, που θα μας δώσουν, που θα και θα, όταν ακόμα και σήμερα μήνας και πλέον δεν μπορούν κάποιοι να πάνε στα σπίτια τους εξαιτίας της τελευταίας κακοκαιρίας. 
Και ο σπουδαιότερος λόγος που ακόμα είμαστε γρόθοι είναι οτι αυτός που το είπε δεν ζήτησε ένα συγνώμη όχι για το λάθος του, αλλά για την λάθος ενημέρωση που του είχαν κάνει ως και τώρα δίνοντας του λάθος μετρήσεις...ο υπουργός κατά τ' άλλα έκανε την δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: