Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αν και στην γειτονιά μας ως και σήμερα κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν έχει δηλώσει επίσημα οτι θα κατέβει με τον τάδε υποψήφιο Δήμαρχο.. αφού δεν έχουμε πλην του κ. Γ. Φραγκιουδάκη άλλη υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο.... εντούτοις ονόματα ακούγονται πολλά ..μάλιστα τα περισσότερα δεν μας κάνουν έκπληξη, όσο μας κάνουν έκπληξη αυτά που δεν θα κατέβουν, ή αυτά που θα κατέβουν στην θέση αυτών που δεν θα κατέβουν. Σας μπέρδεψα...
Ε' θα προσπαθήσω να σας το κάνω λιανά.. η ανανέωση ενός συνδυασμού πολλές φορές περνά μέσα από την οικογένεια.. δεν τράβηξε ο τάδε, είναι προβληματικός, είναι παράξενος, να βάλουμε την γυναίκα του... αυτός δεν ήταν αγαπητός σε μεγάλη μερίδα κόσμου, αλλά έχει κάμποσους καλούς ψήφους που δεν πρέπει να χάσουμε, να βάλουμε τον γιο του. Αυτά θα δούμε φέτος να το θυμάστε, φυσικά η αντικατάσταση αυτή μπορεί να είναι και λόγο προβιβασμού ή υποβιβασμού...αυτό θα το κρίνουμε αργότερα.
Μιας και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων Δημάρχων.. δυο θα είναι αυτοί αυτό είναι σίγουρο,  θα πέσει πολύ δουλειά με τις ανακοινώσεις και τις στηρίξεις των υποψηφίων συμβούλων προς τα πρόσωπα των δημάρχων...πράγμα που γίνεται στα Χανιά σήμερα και είναι αφενός αναγκαίο αλλά έχει και την πλάκα του με τα στερεότυπα λόγια όλων αυτών... Για να το έχουν λοιπόν εύκαιρο και οι δικοί μας γράφω το κειμενάκι που θα παίξει πολύ σε κανέναν μήνα:
"Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, με έντονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά και με σημαντικά ελλείμματα σε θέματα υποδομών και ανάπτυξης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει έναν πολύτιμο ρόλο. Ένα ρόλο πολυεπίπεδο και πολυσήμαντο, με έντονα κοινωνικό πρόσωπο και με δράσεις που λειτουργούν συνθετικά και συνδετικά στον κοινωνικό ιστό, δημιουργώντας ένα ισχυρό «δίχτυ» προστασίας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων, των ασθενέστερων, οικονομικά, συμπολιτών μας, των πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και των εργαζόμενων μητέρων.
Θεωρώ, ως εκ τούτου, αυτονόητη υποχρέωση την ενεργοποίηση μου με τον τάδε που έχει δείξει οτι κλπ....."
Το τι θα κάνουν μετά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, αλλά είμαι σίγουρος ότι βοήθησα κάποιους για να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα με τον κάθε ή τον τάδε υποψήφιο.
Υ.Σ μην ξεχάσετε να βάλετε μια καλή φωτογραφία φετινή... και μάλιστα να κοιτάτε πλάγια ολίγον σαν να σοντηράτε το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: