Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ...ΠΕΡΝΑ Η ΜΠΑΝΤΑ

1961
Το πρώτο μουσικό σχήμα στην Κίσαμο που δημιουργείται ήταν η Φιλαρμονική και την αποτελούσαν οι ερασιτέχνες μουσικοί του τότε Γυμνασίου Καστελίου Κισάμου. Με την πάροδο των χρόνων ο Σεβασμιότατος Ειρηναίος την πήρε στα ιδρύματα της 1961 και τις προσέφερε την πρώτη αίθουσα κάτω από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, τους έραψε και τα πρώτα ρούχα και βασικά την καθιέρωσε στην κοινωνία του Καστελλιού. 
1975
Σήμερα λειτουργεί και χρηματοδοτείται από τον Δήμο και φυσικά χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες του Σπύρου Κουτσογιαννάκη είναι αξιοθαύμαστη και αξιοζήλευτη.
2017
Παρουσιάζει σημαντικό έργο προσφέροντας στον πολιτισμό της Κισάμου, συμμετέχοντας σε εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, Εθνικές Επετείους, συναυλίες για το πολιτιστικό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: