Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ .....

Το blog είναι εδώ για λένε την άποψη τους όλοι... ούτε θα κόψει κανένα, ούτε θα λογοκρίνει κανένα. Φυσικά τιμή όταν δεχόμαστε επιστολές απο καταξιωμένους πολίτες, δημότες, λειτουργούς...
Φυσικά λειτουργεί και σαν αποθηκευτικός χώρος, για να μένουν και όλα αυτά που γίνονται στις πλάτες  μας και εις βάρος μας. 
Μετά το σάλο και την χαμηλού επιπέδου επίθεση προς τον Σεβασμιώτατο κκ. Αμφιλόχιο, τα "κακά" σχόλια στην σελίδα της κα Βαγιωνάκη έσβησαν, δεν θα βρείτε πλέον...δεν ξέρω αν έγιναν απο την ίδια ή απο αυτήν που τα έγραψε, το συμπέρασμα βέβαια είναι οτι περισσότερο βλάφτηκε η βουλευτίνα, μιας και δεν περίμενε τέτοια κατάληξη στην υπόθεση.
Έμειναν λίγα όμως ένα είναι αυτό που αξίζει....
Κυρία Βαγιωνάκη, κάθε άνθρωπος κρίνεται από τα λόγια του και πολύ περισσότερο από τα έργα του. Αν αρχίσουμε να κάνουμε μια αναδρομή στα δικά σας λόγια και έργα (γενικότερα εννοώ όχι προσωπικώς) τότε θα δούμε μια τεράστια ασυνέπεια εκ μέρους υμών. Αυτό το κρίνει ο λαός που επικαλείστε τακτικά και οι τωρινές δημοσκοπήσεις το αποδεικνύουν περίτρανα. Αντιθέτως η Εκκλησία χωρίς προβολές, φανφάρες και επιδείξεις, επιτελεί ένα αθόρυβο αλλά πολύ ουσιαστικό έργο για την ανακούφιση κάθε είδους εμπερίστατων αδελφών μας, πέρα από την Πνευματική της αποστολή. Και εσείς που σαν πολιτεία έπρεπε να είστε οι πρώτοι στην εξεύρεση λύσεων υπέρ των πτωχών και ανήμπορων, δίνετε την αίσθηση ότι προτιμάτε να κρατήσετε τη θέση σας, εκτελώντας με περισσό ζήλο τις διαταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. παρά να παίρνετε φανατικά θα έλεγα το δίκιο του λαού που σας έδωσε αυτή την εξουσία. Το χειρότερο αντί να διευκολύνετε με κάθε τρόπο την Εκκλησία που βλέπετε ότι σας αντικαθιστά στο κοινωνικό έργο, την πολεμάτε ποικιλοτρόπως και όπως φαίνεται από δηλώσεις πολλών συναδέλφων σας αλλά και πράξεων, προσπαθείτε να την θέσετε στο περιθώριο. Πόσα πράγματα προσπαθήσατε να αλλάξετε στην Ελληνική κοινωνία και δυστυχώς σε ένα βαθμό το επιτύχατε. Σαν Πρόεδρος του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, έχω αρκετή γνώση περί της προθέσεώς σας να μας απομακρύνετε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τελικό σκοπό την εξαφάνισή μας μακροπρόθεσμα. Ρωτήστε όμως το λαό αν του είμαστε χρήσιμοι. Αν του ήταν χρήσιμες οι υπηρεσίες που εδώ και δυο χιλιετίες του προσφέραμε και συνεχίζουμε. Εσάς λοιπόν τώρα και όλους, όσους βλέπουμε, να σας υποστηρίζουν διαδικτυακά, σας ενόχλησε η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας για όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους κατοίκους των χωριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας; Το ότι αναφέρθηκε σαν Πνευματικός Πατέρας στην ανάγκη ευρέσεως γρήγορων και αποτελεσματικών λύσεων στα τόσα προβλήματα που προέκυψαν από τις τελευταίες Θεομηνίες είναι για εσάς ενοχλητικό; Εμείς από την πλευρά μας θα λέγαμε το ακριβώς αντίθετο. Αλίμονο αν αδιαφορούσε.Τότε θα κρινόταν αυστηρά από όλους. Η Εκκλησία δεν είναι μόνο λόγια αλλά κυρίως έργα. Νομίζω τελειώνοντας ότι δεν συμφέρει κανένα να αντιπαρατίθεται στο ενδιαφέρον και το έργο που επιτελεί η Εκκλησία προς όφελος του Ποιμνίου της, αλλά να τα επικροτεί και να τα ενισχύει, για να είναι ουσιαστικότερα στην επίλυση των προβλημάτων του λαού μας. Αφήστε στην άκρη όποιες προσωπικές προκαταλήψεις και ιδεολογίες και κοιτάξτε να βρείτε λύσεις στα όσα δεινά έχουν συσσωρευθεί σε κάθε Ελληνική Οικογένεια. Αφήστε επιτέλους την Εκκλησία ήσυχη στην επιτέλεση του έργου της, αν δεν μπορείτε να την συνδράμετε όπως θα έπρεπε. Και μην ξεχνάτε, ότι όλα έρχονται και παρέρχονται. Η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ζωντανή, επίκαιρη, ουσιαστική και απρόσβλητη σαν Θεοίδρυτη, από κάθε είδους πολεμικές εναντίον της. Ο λαός μας το γνωρίζει, το εκτιμά και το σέβεται. Καλή μας φώτιση.
ΙΕΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: