Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

8 ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ 2 ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σε 29 από τους 108, συνολικά, φυσικούς υγρότοπους της Κρήτης το περιβάλλον / τοπίο είναι «πολύ διαταραγμένο», σε 10 έχει μεταβληθεί από την αρχική του κατάσταση, ενώ σε ακόμη 30 υγρότοπους του νησιού το περιβάλλον / τοπίο είναι μερικώς διαταραγμένο, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη άμεσης λήψης συγκεκριμένων μέτρων αποκατάστασης και προστασίας τους, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα, με θέμα «Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγροτόπων», που οργάνωσε στο Ηράκλειο (δημοτική αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης»), η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία εκπρόσωπων φορέων και υπηρεσιών, αλλά και πολιτών.
Στην παρέμβαση του, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε στην εφαρμογή μέτρων αποκατάστασης και προστασίας σε υποβαθμισμένους μικρούς υγροτόπους της Κρήτης που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία και διαχείριση του σπουδαίου αυτού φυσικού κεφαλαίου του νησιού.

Στην Κίσαμο έχουμε 3 στον κόλπο όσοι και οι ποταμοί, ένας στο Μπάλο ένας στα Φαλάσαρνα, ένας στο Ελαφονήσι, ένας στον Άγιο Δίκαιο και 2 τεχνικοί όσες και λιμνοδεξαμενές μας που είναι βέβαια άνευ νερού. Αξίζει βέβαια να επισκεφτούμε των Φαλασάρνων αλλά κάποιους από τους ποταμούς μας να δούμε σε τι κατάσταση τους έχουμε φέρει.... Γεμάτα μπάζα και νάιλον από τα θερμοκήπια....


Δεν υπάρχουν σχόλια: