Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

......Προοπτικές για Νέους Αγρότες - Προώθηση Προϊόντων
Επιστημονική Εσπερίδα  διοργανώνεται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης με θέμα: «Καινοτόμες Καλλιέργειες στην Κρήτη: Προοπτικές για Νέους Αγρότες - Προώθηση Προϊόντων» την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου στις 16:30, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στο Κολυμπάρι, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αναλυτικό Πρόγραμμα.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα καρποφόρα τροπικά και υποτροπικά δένδρα και η προοπτική καλλιέργειας αυτών στην Κρήτη (αβοκάντο, φραγκοσυκιά, μάνγκο, παπάγια, λίτσι κ.τλ), τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά (φασκόμηλο, ρίγανη, δίκταμο, μαλοτήρα), αλλά και το χαρούπι, με δεδομένη την υψηλή διατροφική τους αξία για τον άνθρωπο.
Θα λάβουν χώρα συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας με θέματα:
α) «Δυνατότητες Ενίσχυσης και Προώθησης Καινοτόμων Προϊόντων» και
β) «Εμπειρία από την Επαγγελματική Ενασχόληση με Καινοτόμες Καλλιέργειες»
Επίσης, κατά την Ημερίδα, θα τιμηθεί ο συντοπίτης μας κ. Δημήτριος Σχοινοπλοκάκης, ο οποίος βραβεύτηκε ως ο «Αγρότης της Χρονιάς 2017».
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: