Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Η αρχαιολογία δεν είναι αντίθετη στην μελέτη που έχει κάνει για το καταδυτικό πάρκο στην Κίσαμο ο δήμος Κισάμου. Αυτή είναι η πρώτη απάντηση της, θετική μάλιστα στο κομμάτι που της αναλογεί, φυσικά επειδή μιλάμε για θάλασσα και μια μεγάλη περιοχή το τελικό ο.κ το δίνει πάντα στα καταδυτικά πάρκα η εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων! Πάντως η μελέτη που έχει δοθεί σε γνωστό γραφείο προχωράει και θα ήταν ευχής έργο να δούμε και στην γειτονιά μας με τους τόσους τουρίστες ετησίως που επισκέπτονται τα νησιά και τον Μπάλο να έχουμε άλλο ένα τουριστικό προορισμό. 
Να θυμίσω οτι και ο Δήμος του Αποκόρωνα έχει κάνει σωστά βήματα εξασφαλίζοντας εκτός των άλλων χρηματοδότηση 200.000 Ε από πόρους της περιφέρειας, αλλά και την βοήθεια σε υλικό από το πολεμικό ναυτικό σε μια έκταση 60 στρεμμάτων στον Κεφαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: