Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ;

Είναι από τις περιπτώσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν και μάλιστα πρέπει να αναρωτηθούμε το γιατί;
Είναι η δεύτερη φορά -τώρα πάμε για τρίτη- που προκηρύσσεται θέση μόνιμου γιατρού στο Κ.Υ Κισάμου και δεν βρίσκεται κανένας γιατρός να κάνει αίτηση. Δεν υπάρχει ανεργία στον κλάδο αυτό;, ή τα χρήματα που δίνονται δεν είναι αρκετά; Όμως από την άλλη αναρωτιέσαι πως υπάρχει ζήτηση αλλού, σε άλλες περιοχές, και εδώ να μην θέλει να έλθει κανείς; Όπως έμαθα μόνιμος γιατρός πήγε στα Αντικύθηρα των 20 κατοίκων (μπράβο του) και μεις μια ασκελιά δρόμος από τα Χανιά να μην μπορούμε να βρούμε ούτε ένα;
Τέλος πάντως είναι παράλογο και ακατανόητο και ίσως η μονιμότητα στο Κ.Υ Κισάμου να σημαίνει άλλα απ΄αυτά που εμείς νομίζουμε σε ένα γιατρό (δυσμενής μετάθεση-διωκόμενος πολιτικά- καταστροφή καριέρας του). 
Όμως υπάρχει και ο επικουρικός, αφού δεν μπορούμε να βρούμε μόνιμο, στις ειδικότητες γενικής ιατρικής- καρδιολόγος- ορθοπεδικός,και όπως έμαθα όποιος θέλει μέσα σε 15 μέρες έχει την θέση. Αυτά από το στόμα της διευθύντριας της 7ης ΥΠΕ κ. Γιακουμάκη η οποία είναι η αλήθεια δεν φταίει για την παλιοκατάσταση μας. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για το μοναδικό πράγμα που μας είναι τόσο απαραίτητο την υγεία μας, πέρα από κομματικά παιχνίδια και συμπαιγνίες. Μάλιστα καλό είναι να καθίζουν τακτικά σε ένα τραπέζι οι εμπλεκόμενοι και να λύνουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, από το να ανταλλάσσουν επιστολές "αγάπης" καθημερινά.
Τέλος να κάνω και μια διόρθωση η μόνιμη θέση γιατρού στο Κ.Υ Κισάμου είναι μια... της διευθύντριας! 
Υ.Σ Για τους γιατρούς που δεν θέλουν να έλθουν στην Κίσαμο .... Ο παππού μου πήγαινε με το μουλάρι σε ολάκερη την ανατολική Κίσαμο, ήταν και παράλυτος, δεν ζήτησε χρήματα ποτέ του και δεν αισθάνθηκε ποτέ του διωκόμενος (πολιτικά).

1 σχόλιο:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Κύδωνα για να γραφτούν τα σχόλια σου ξεκινά από τον εαυτό σου και προσπάθησε να μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία. Γράψε το όνομα σου καθαρά το τηλέφωνο σου να κάνω μια διασταύρωση και τότε θα τα δεις ν αναρτώνται. Έτσι που πας δεν θα δεις κανένα σχόλιο....