Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

..... Κέντρου Υγείας Κισάμου      
Τις τελευταίες ημέρες με έκπληξη παρακολουθώ αρνητικές αντιδράσεις με αφορμή την ίδρυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά και πλήρωσης του απαραίτητου προσωπικού δια της ενδιαφέρουσας μεθόδου κατάργησης οργανικών θέσεων από άλλες δομές υγείας και κυρίως έξι θέσεων από ΚΥ Κισσάμου.
Ο Δήμαρχος Κισάμου απέστειλε στον Υπουργό επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση των έξι κενών οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Κισάμου.
Την επιστολή αυτή την απέστειλε χωρίς να γίνει πρώτα ενημέρωση-συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα το οποίο ούτως ή άλλως είναι πολύ σοβαρό και αφορά όχι μόνον τον Δήμο Κισάμου αλλά ολόκληρη την ΠΕ Χανίων.
Εάν είχε γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είχα υποστηρίξει την άποψη ότι θα πρέπει κατ’ αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια και να πούμε μπράβο στον Υπουργό και σε οποιονδήποτε δούλεψε ώστε να αναβαθμιστούν οι Υπηρεσίες Υγείας στην ΠΕ Χανίων και ειδικότερα στον Δήμο Πλατανιά όπου ιδρύθηκε το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.
Αμέσως μετά θα εξέφραζα την απορία και τον προβληματισμό μου για το γεγονός ότι επί πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες, οι παρακάτω αναφερόμενες οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας Κισάμου παραμένουν κενές.
Επτά θέσεις Γενικής Ιατρικής-Παθολογίας, έξι θέσεις Επισκεπτών Υγείας, τέσσερις θέσεις Μαιευτικής, δύο θέσεις Επιμελητών. Σύνολο κενών οργανικών θέσεων 19. Από αυτές τις κενές επί πολλά χρόνια θέσεις καταργούνται δύο θέσεις Γενικής Ιατρικής, δύο θέσεις Επισκεπτών Υγείας, μία θέση Μαιευτικής, μία θέση Επιμελητή. Σύνολο κενών οργανικών θέσεων 13.
Σε αυτούς τους αριθμούς βρίσκεται το προφανές, δηλαδή της ανικανότητας και των διαχρονικών ευθυνών μας ως φορείς και ως κοινωνία αλλά και των κακών ασκούμενων πολιτικών στην υγεία επί δεκαετίες.
Αντί να δίνουμε την μάχη και να κλιμακώνουμε την προσπάθεια συστηματικά και διαχρονικά ώστε βήμα-βήμα να επιτυγχάνουμε την κάλυψη κάποιων κενών οργανικών θέσεων κάθε φορά, στέλνουμε στον Υπουργό ανέξοδες επιστολές όπου βλέπουμε αόρατους εχθρούς (ανεμόμυλους κατά Θερβάντες) οι οποίοι κρυφά και δόλια απεργάζονται το κακό της περιοχής μας.
Λυπούμε αλλά δεν φταίνε πάντοτε οι άλλοι, ας κοιτάξουμε πότε-πότε τον καθρέφτη ίσως εκεί βρούμε συνυπεύθυνους.
Καλό θα ήταν έστω και τώρα με συστηματικό και διαχρονικό τρόπο ο οποίος όμως θα εκφράζεται εκτός από ανέξοδα λόγια και με αριθμούς στον Δημοτικό Προϋπολογισμό να δούμε την εφαρμοσμένη Δημοτική Πολιτική Υγείας-Πρόνοιας.
Επίσης να δούμε πώς θα πετύχουμε την κάλυψη των 13 κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν σήμερα. Μόλις τις καλύψουμε εγώ πρώτος θα μαλώσω τον «κακό» Υπουργό που μας πήρε τις έξι κενές οργανικές θέσεις. Έως τότε τον επαινώ και τον συγχαίρω δημοσίως.
Κουκουράκης Κων/νος
Π. Δήμαρχος Ιναχωρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να υφίσταται τόσο για το υγεία των δημοτών κάθε δήμου , όσο και των επισκεπτών του . Η συνεργασία αυτή έγινε με την συγκρότηση της τριμελούς διοικούσας επιτροπής με το κέντρο υγείας , όπου οι κανόνες που την διέπουν καθορίζουν και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Κίσσαμο. Είμαι σίγουρος ότι έχουν κατατεθεί απόψεις αλλά και προτάσεις προς την επιτροπή αλλά και θέμα προς συζήτησης σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο από εσάς κ.Δημοτικέ Σύμβουλε .Τα προβλήματα των κέντρων υγείας τα έχει επισημάνει και η πολιτική ηγεσία κατά τον χαιρετισμό της για την δωρεά ασθενοφόρων από το πυροσβεστικό σώμα στις 23/09/2016. Ας είμαστε περισσότερο ενημερωμένοι λοιπόν .
Σίγουρα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του κέντρου υγείας Κισσάμου που με υπερβάλλον ζήλο πραγματοποιούν το λειτούργημα για το οποίο ορκίστηκαν , παρόλο της αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζονται .Επίσης να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνουςτους ημεδαπούς πολίτες αλλά και του εξωτερικού , που από το υστέρημά τους κάνουν δωρεές προς το κέντρο υγείας.
Σύμφωνα και με τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό ΕΣΠΑ του υπουργείου υγεία αναφέρει τα προβλήματα αλλά και τα θετικά βήματα που πρέπουν να γίνουν για την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας .Καί ναι σε αυτό δίνουμε πολλά συγχαρητήρια.
Ας αφήσουμε λοιπόν της αντιπαλότητες και της κομματικές κορόνες και ας είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί για την υγεία της περιοχής μας.