Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΝΟΥΣΕΙΟΥ....

.... με 7η ΥΠΠΕΚ και Γ.Ν.Χανίων
Υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Κισάμου, Κέντρου Κλειστής Νοσηλείας Αποθεραπείας – Αποκατάστασης «Ο Άγιος Σπυρίδων», Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης στους χώρους του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος και ο Διοικητής, του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Μηνάς Βουλγαρίδης. Το Πρωτόκολλο αυτό αποτελεί επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας των δυο Φορέων, που στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση, ενίσχυση και υποστήριξη μέσα από σειρά κοινών δράσεων. Ενδεικτικά, το πρωτόκολλο προβλέπει:
*Τη θεσμοθετημένη συνεργασία του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων "Ο Άγιος Γεώργιος" για την υλοποίηση ιατρικών επισκέψεων, ειδικευμένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε συνεργασία με τη Μ.Υ Π.Ε.Δ.Υ Χανίων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων με την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ι.Μ.Κ.Σ. 
*Αξιοποίηση του Ιατρικού εξοπλισμού....
... της Κινητής Ιατρικής Μονάδας στα πλαίσια των ανωτέρω επισκέψεων,
*Συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Κισάμου,
*Συμμετοχή ειδικευμένων ιατρών του Γ.Ν. Χανίων για την υλοποίηση επισκέψεων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας σε ορεινές δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού Χανίων καθώς και σε Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων πέραν το επισκέψεων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων.
Ο  Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος, δήλωσε: «Με τον επίσημο αυτό τρόπο το Αννουσάκειο Ίδρυμα, μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του, ευγενής χορηγίας της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο τον Νομό Χανίων, καθώς στελεχωμένη από Ιατρούς του Γ.Ν. Χανίων θα συμβάλλει στην ανακούφιση εμπερίστατων συνανθρώπων μας, σε επίπεδο Νομού. Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων κ. Μηνά Βουγλαρίδη, καθώς η κοινωνική ευαισθησία και αγωνία του συνέβαλλε καθοριστικά εις την υπογραφή του πρωτοκόλλου αυτού. Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων κ. Βουλγαρίδης ευχαρίστησε το Αννουσάκειο Ίδρυμα «για το σπουδαίο και εξαιρετικό προνοιακό και κοινωνικό έργο που επιτελεί, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη». Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής η Κινητή Ιατρική Μονάδα επισκέφθηκε ήδη το Κέντρο  Υγείας Καντάνου, στελεχωμένη από τους Ιατρούς: κα Καυκαλά, Καρδιολόγο, Δ/ντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Καρδιολογικής Κλινικής  του Γ.Ν.  Χανίων, κ. Μιχαήλ Μοσχονά, Πνευμονολόγο, Φυματιολόγο,  Γ. Ν.  Χανίων,  και τον κ. Μιλτιάδη  Ντουντουλάκη, Ορθοπεδικό της Μ.Υ Π.Ε.Δ.Υ Χανίων, και με την συνδρομή των εργαζομένων στο Κ.Υ. Καντάνου και του Προγράμματος «Βοήθεια  στο σπίτι Καντάνου»  της Ι.Μ.Κ.Σ., εξέτασαν περισσότερους από 70 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο Ιατρικό Εξοπλισμό η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: