Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΡΤΑΚΙ
Το 1949-50 ο Γιώργης Κουτσουρέλης παρουσίασε σε δίσκο της
Κολούμπια τον περίφημο Αρμενοχωριανό συρτό με σόλο λαγούτο που είχε μεγάλη επιτυχία, τραγουδισμένος από τον Χρήστο Κορωνιωτάκη. Ο
Αρμενοχωριανός συρτός αποτέλεσε τη βάση των μουσικών μοτίβων που συνέθεσε και χρησιμοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, σαν μουσική του επένδυση κινηματογραφικού Ζορμπά για να γίνει και αιτία αντιδικιών μεταξύ των δύο συνθετών. Ο Αρμενοχωριανός συρτός ξαναηχογραφήθηκε από τον δημιουργό του Γιώργη Κουτσουρέλη και τον αδελφό του Στέλιο το 1953-54, αυτή τη φορά με το νέο όνομα "Κρητικό συρτάκι". Ο " Αρμενοχωριανός Συρτός" που ο μεγάλος Άντονι Κουήν τoν έβγαλε... Συρτάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: