Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

 ...Την έντονη διαμαρτυρία τους, καταγγέλλοντας παράλληλα ολιγωρία και απαξίωση, εκφράζουν προς το Δήμο Σφακίων τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Λυκείου της Χώρας Σφακίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν συνάδελφοί τους κινδύνεψαν, πηγαίνοντας στο σχολείο σήμερα το πρωί (από τα Χανιά) λόγω χιονοθύελλας με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στα  σπίτια τους.

- Δεν πήγαν γιατί είχε χιόνι ο δρόμος, απουσίες δεν θα τους βάλουν γιατί δεν έχουν απουσιολόγο, όμως θα έπρεπε να σκεφτούν καλύτερα οτι αφού είναι διορισμένοι στα Σφακιά, στην Κίσαμο, στην Παλαιόχωρα, κι αντί να κινδυνεύουν καθημερινά και να ξυπνούν χαράματα μήπως να έμεναν στα μέρη που διορίστηκαν; Παλιά πως γινόταν και ευημερούσαν και τα χωριά και οι κωμοπόλεις; Σήμερα βέβαια οι καθηγητές δεν είναι μόνιμοι οι περισσότεροι είναι αναπληρωτές των 700Ε αλλά και σε αυτήν την περίπτωση πάλι θέλουν πρωτεύουσα και μάλιστα επιτακτικά, βέβαια..... τους τυχαίνει που και που να διδάξουν το μάθημα της αστυφιλίας και δεν ξεχνούν να το καυτηριάσουν.
Άντε να φτιάξουμε νοσοκομεία, σχολεία, όλες τις υπηρεσίες στην πρωτεύουσα μπας και αποφύγουμε τα πρωινά ..ατυχήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: