Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πλατεία Τζανακάκη με τα παλιά λεωφορεία, το σταθμαρχείο, το Ειρηνοδικείο, το συμβολαιογραφείο Βαρουχάκη, το Κουρείον -Κομμωτήριο Καστανάκη-Μαργαριτάκη, το μαγαζί του Γιώργου Σκουνάκη, και το Ελληνοαμερικάνικο Ινστιτούτο πολιτισμού. Αλήθεια ποιος το θυμάται;
Οι λιγοστές πληροφορίες μιλάνε για ένα φροντιστήριο Αγγλικής γλώσσας από μια Ελληνοαμερικάνα την κα Τζουγκράκη στις αρχές της δεκαετίας του 50' που βρισκόταν στην Κίσαμο μαζί με τον πατέρα της. Ποιος λοιπόν πήγε στα Αγγλικά την δεκαετία αυτή να μας πει δυο λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: