Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

O πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων και χωριανός μας Αρτέμης Κουτσαυτάκης σε σχόλιο του στο blog απαντά γιατί δεν υπάρχει αρκετή αστυνομική δύναμη στην ύπαιθρο.
 "Η δύναμη μαζεύτηκε στα αστικά κέντρα, δημιουργήθηκαν ένα σωρό νέες υπηρεσίες-ομάδες (π.χ.Ο.Π.Κ.Ε, ΟΕΠΤΑ, βΟΑΚ, ΤΑΕ, ΥΠΑΣΕΚ, υπηρεσία ποδηλάτων, ΔΙ.ΑΣ κλπ.), πήρε η Αστυνομία τα διαβατήρια και τα κυνηγετικά όπλα, δημιουργήθηκαν νέα Γραφεία με επιμέρους αρμοδιότητες και τελικά οι Σταθμοί έκλεισαν ενώ τα επαρχιακά Τμήματα αποδεκατίστηκαν. Αυτός είναι και ο λόγος που δε βλέπουμε πλέον αστυνομία στην ύπαιθρο."
- Να θυμίσω οτι στην Κίσαμο υπήρχαν (κάποτε) αστυνομικοί σταθμοί στην Βάθη, στο Έλος, στον Δραπανιά, στην Γραμβούσα, στα Τοπόλια και φυλάκιο στο Σφηνάρι.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

kane protash na ton anakalesoyn sthn ypyresia gia na koimaste ysyxoi opvs sto pareluon ......