Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΒΙΓΛΙΑ

Γεια σας, διασώστες παραλιών, αύριο το πρωί στις 9:00 αποφασίσαμε να συναντηθούμε στην παραλία της Βιγλιάς (είναι η παραλία δυτικά του λιμανιού του Καβονησίου) και συγκεκριμένα έξω από τα δωμάτια Anabaloussa. Θα ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε τη δυτική πλευρά της παραλίας. Λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων τις τελευταίες μέρες, πιστεύουμε ότι σε εκείνες τις ακτές η θάλασσα θα έχει ξεβράσει πολλά σκουπίδια που αποτελούν κίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και την εικόνα των παραλιών μας.
(Να ενημερώσουμε ότι σε μελλοντική συνάντηση θα ξαναπάμε στα Φαλάσσαρνα. Περιμένουμε όμως να πνεύσουν δυτικοί άνεμοι, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να κάνουμε τον κόπο)
Τι λες; Θα έρθεις κι εσύ; Ακούστηκε ότι οι Κισσαμίτες δεν νοιαζόμαστε για τις παραλίες μας... Απόδειξε ότι όποιος το είπε κάνει λάθος! Φέρε τους φίλους σου κι έλα να κάνουμε κάτι διαφορετικό!
Τι πρέπει να κρατάς; Την καλή σου διάθεση κι αν θέλεις σακούλα σκουπιδιών και ένα κοφτερό μαχαιράκι (κάποιες φορές χρειάζεται να κόψουμε σκοινιά που έχουν πιαστεί σε βράχια) Τα λέμε εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: