Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΣΔΙΤ......

Συζητήθηκε χθες στην συνάντηση των ανθρώπων του τουρισμού στην Κίσαμο.
Μελέτες δημοτικών έργων με ιδιωτικά κεφαλαία. Μια μορφή ΣΔΙΤ, δίνοντας αντισταθμιστικά οφέλη και συνάμα δραματική μείωση των δημοτικών δαπανών. (στην περίπτωση μας αφού δεν υπάρχουν δημοτικά χρήματα να τα δώσουν ιδιώτες που θα αφαιρεθούν μετά από τα δημοτικά τέλη, βιολογικό, φόρο παρεπιδημούντων, ενοικίαση ομπρελών). Στην περίπτωση μας μιλάμε για έργα σχεδίου πόλεως, όπως ασφαλτόστρωση δρόμων και κατασκευή πεζοδρομίων... 
Σαν αρχή πρότειναν την ανάπλαση της Αγαμέμνονος (προς το Μαύρο Μώλος) ενός πολύ τουριστικού δρόμου με 6-7 ξενοδοχεία δίχως πεζοδρόμια με τεράστιες λακκούβες.
Απάντηση δεν πήραν μιας και άλλοι υποστήριξαν οτι δεν γίνεται (δήμος), και άλλοι όπως ο Νέος Εμπορικός που ισχυρίστηκε οτι γίνεται. Πάντως δεν είναι άσχημη ιδέα, αν μπορεί να γίνει, μιας και έργα σχεδίου πόλεως είναι δύσκολο να ξαναδούμε στην πόλη..(δεν υπάρχει μια)
Για να δούμε τι θα απαντήσει και ο δήμαρχος που στην συγκεκριμένη συζήτηση απουσίαζε δικαιολογημένα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: