Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΛΛΑ

Κάποτε άκουσα ένα υποψήφιο δήμαρχο και έλεγε με θάρρος οτι αυτός ο τόπος για να πάει μπροστά πρέπει πρώτα η πρωτεύουσα του να είναι όμορφη, καθαρή και περιποιημένη. Αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος δεν βγήκε ποτέ....το ξέρετε. Πέρασαν χρόνια και όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ ειδικά σε θέματα καθαριότητας, περιποίησης και ομορφιάς της πόλης. 
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ευχαριστημένη η δημοτική μας αρχή ειδικά στην καθαριότητα αλλά η κοινή γνώμη έχει πολλά να πει και να υποδείξει. Μια πόλη -ο Θεός να μας κάνει- πρέπει να να λειτουργεί καθημερινά, να καθαρίζεται, να περιποιείται και συνάμα να δίνει καλό παράδειγμα και για τα χωριά... δυστυχώς ούτε το ένα, ούτε το άλλο πέτυχαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα και εντός και εκτός πόλης.  
Παράδειγμα ...από την αρχή της Σκαλίδη ως και το τέλος της και από την αρχή της Περίδου ως το τέλος της, υπάρχουν 6 κάδοι σκουπιδιών και 5 ανακύκλωσης... Άραγε χωράνε τα σκουπίδια 50 μαγαζιών, 30 σπιτιών και 3 σούπερ μάρκετ αυτοί οι 6 κάδοι; Ειδικά τα Σαββατοκύριακα;.... Μπα. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε, ξεχυλίζουν γιατί δεν φτάνουν, τα παρατάμε μετά απ΄έξω και τελικά μιας και δεν κλείνουν και τα καπάκια λόγω όγκου.. χύμα και τσουβαλάτα.... απ' έξω.
Το καλοκαίρι τελείωσε και ο φόρτος σκουπιδιών θα πέσει...καλό είναι λοιπόν να ξανασκεφτούν κάποιοι πως θα μπορέσουμε να έχουμε μια πόλη καθαρή δίχως να φταίμε εμείς οι κάτοικοι και πολύ.... αλλά και να φταίμε πάλι δική σας δουλεια είναι να μας το πείτε....

2 σχόλια:

Χριστίνα Κ. είπε...

Ειδοποίησα την υπηρεσία του δήμου πως θέλω να πετάξω ένα παλιό στρώμα και που πρέπει να το πάω,δεν ήθελα να το αφήσω δίπλα σε κάδο όπως συχνά βλέπω....Κάποιος με πήρε πίσω τηλέφωνο κ είπε πως θα με ειδοποιήσει ως το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης ή ως την Τετάρτη πρωί το αργότερο κ θα περάσει να το πάρει!!!Ακόμα ασφαλώς περιμένω ...............Φταίω τώρα εγώ να το βγάλω έξω στους κάδους όπως κάνουν κ οι υπόλοιποι????Φαντάσου πως τους κατηγορούσα κιόλας!!!!!!!

Δημοτης κισσαμου. είπε...

Αν ειναι με ελλατηρια παρτε τηλεφωνο εναν που μαζευει σιδερα να ερθει να το παρει.ο γιωργουδακης ο αντωνης.
θα ερθει να το παρει.